Tallinn käivitab neli kuud vältava rahvusvahelise lillefestivali

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tornide väljak asub linnamüüri ääres Rannamäe tee, Nunne tänava ja Suurtüki tänava vahel.
Tornide väljak asub linnamüüri ääres Rannamäe tee, Nunne tänava ja Suurtüki tänava vahel. Foto: Küllike Rooväli

Tallinna linnavalitsus otsustas tuleval aastal korraldada linnamüüri äärde jääval Tornide väljaku pargis 3. juunist kuni 15. oktoobrini kestva lillefestivali.

Festivali statuudi kohaselt pakutakse 2009. aastal võimalust osalemiseks kuni kolmekümnele võistlejale. Võistlustöid tehakse kahes kategoorias: väikesed ja suured iluaiad, kus võistlusplatside suuruseks on kuni 50 ruutmeetrit ja üle 50 ruutmeetri.

Abilinnapea Deniss Boroditši sõnul on kavas kujundada «Tallinna lillefestivalist» iga-aastanetraditsiooniline üritus, mis ühendab aiandus- ja lillehuvilisi nii Eestist kui ka väljastpoolt.

«Kutsed osalemiseks on kavas saata kõigile Tallinna sõprus- ja partnerlinnadele, samuti Tallinna lähivaldadele ning linna koostööpartneritest haljastusettevõtetele,» selgitas Boroditš.

Festivali raames rajatud iluaiad annavad linnakodanikule võimaluse tutvuda kõrgetasemelise aiakunstiga ja propageerivad rohelist mõttelaadi ning haljasalade väärtustamist, lisas ta.

Tornide väljaku park asub linnamüüri ääres Rannamäe tee ning Nunne ja Suurtüki tänavate vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles