Kohus saatis sõbra surma põhjustanud mopeedijuhi vangi

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mopeed pärast liiklusõnnetust. Illustratiivne foto.
Mopeed pärast liiklusõnnetust. Illustratiivne foto. Foto: Martin Ilustrumm

Harju maakohus mõistis täna süüdi 29-aastase Sergei inimese surmaga lõppenud liiklusõnnetuse põhjustamises ning karistas teda ligi kahe aasta pikkuse reaalse vangistusega.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse kohaselt sõitis Sergei eelmise aasta 13. oktoobri õhtul kella 22.25 ajal mopeediga Aprilia Tallinnas Paldiski maanteel loomaaia peavärava lähedal fooriristmikul vasakult külje pealt sisse sõiduautole Audi A6, mis pööras Paldiski maanteele.

Rollerijuht eiras punast foorituld, oli alkoholijoobes ja kihutas umbes 80 km/h, kuigi mopeedil on suurim lubatud sõidukiirus 45 km/h. Kokkupõrkes sõiduautoga sai eluohtlikke vigastusi mopeedil kaasreisijana istunud 25-aastane mees, kes ei kandnud turvakiivrit. Kannatanu suri õnnetuses saadud vigastuste tagajärjel haiglas 25. oktoobril.

Kohus mõistis ka varem kriminaalkorras karistatud Sergeile täna kokkuleppemenetluses ühe aasta ja kümne kuu pikkuse reaalse vangistuse. Samuti rahuldas kohus hukkunu ema esitatud varalise kahju nõude suurusega 1621 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles