Fotod: kõrghoone ehitus sundis erakooli evakueeruma

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas evakueeriti eile erakooli Edu Valem Tartu maanteel asuvast hoonest 140 last, sest maja lakke ja seintesse tekkisid praod.

Esialgu viidi lapsed üle tee asuvasse parki ning vanematel paluti neile järele tulla. Õppetöö on koolis nädalaks ajaks peatatud ja selles majas see enam ei jätku.

Nüüd juba endise koolimaja kõrvale ehitatakse järjekordset kõrghoonet nimega Novira Plaza. Iroonilisel kombel on uue pilvelõhkuja reklaamplakat pandud just laguneva koolimaja seinale ning see kuulutab uhkelt: Elu algab aastal 2016.

Kanal2 uudistesaate «Reporter» teatel ei tekkinud koolimajja vaid üks pragu, vaid neid on seal palju. Novira Plaza arendaja aga olevat lubanud koolile kompenseerida kõik tekkinud kahjud, sealhulgas ka tasuda asenduspinna eest.

Novira Capital alustas septembris Tallinna südalinnas, Tartu maantee ja Pronksi tänava nurgal 15korruselise, valdavalt büroopindadest koosneva Novira Plaza ehitustöödega. «Eriliseks muudab 2016. aasta suvel valmiva ligikaudu 20 miljoni eurose projekti tõsiasi, et erinevalt teistest südalinna kaasaegsetest büroohoonetest on Novira Plaza kõik pinnad mõeldud müügiks,» teatas ettevõte.

 Novira Capitali partneri Madis Brjantsevi sõnul pakub ettevõtte esindusprojekt Novira Plaza ainulaadset võimalust saada Tallinna ärikvartalis asuva büroopinna omanikuks. «Kuna Novira Plaza kerkib Tallinna mainekaima äripiirkonna tuiksoonele, on see atraktiivseks investeerimisobjektiks nii kohalikele kui välismaistele investoritele,» selgitas Brjantsev ning kinnitas, et usutavasti jõuab suur osa pindadest investorite kaudu ka renditurule. «Novira aitab vajadusel rendipindade huvilised ja investorid omavahel kokku viia,» lisas Brjantsev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles