Talentide linn: juht sai poole tunni jooksul Tallinna eri paigus mitu parkimistrahvi

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimine Tallinna kesklinnas.
Parkimine Tallinna kesklinnas. Foto: Toomas Huik

Neljapäeval trahvis mupo patrull ühte valesti parkinud autojuhti poole tunni jooksul kahel korral. Esimene valesti parkimine oli Toompuiestee 8 kell 11.33 ja teine kord 11.55 Maakri tänaval.

«Uskumatu, aga Maakri tänaval parkis mees keelumärgi mõjupiirkonnas ja sulges möödapääsu tee jalakäijatele,» imestab Kukk autojuhi ülbuse üle. Mõlemas valesti pargitud kohas on parkimisplatsid kiviviske kaugusel.

Mupo vaneminspektor Aleksandr Kukk meenutab samalaadseid juhtumeid, millest kõige eredam on Lasnamäel  Pikri tänaval, kus autoomanik parkis oma maasturit kangekaelselt akna alla kõnniteele. Selle eest sai ta tosinkond trahvi ja maksis need kõik sõnakuulelikult ning õigeaegselt ära. Lõpuks sai mehel siiski mõõt täis ja ta müüs korteri ning kolis mujale.

«Kõige rohkem eksivad parkimiskorra vastu linnas noored autojuhid ja Tallinna külalised, kes ilmselt ei tunne piisavalt liikluskorraldusvahendeid,» selgitab Kukk. «Tihti küsime inimestelt kohapeal, et kas ta saab aru, mille eest ta karistada sai ja väga paljudel juhtumitel inimene raputab pead, sest ta lihtsalt ei tunne liiklusmärke».

Kuke sõnul kasutavad paljud valesti parkijad aga juba varem välja kirjutatud trahve ning paigutavad need klaasipuhastaja vahele lootuses, et nende väärtegu jääb kahe silma vahele. «Selline nipp ei lähe läbi,» kinnitab vaneminspektor. «Me kontrollime kõik hoolikalt üle ja nipitamine karistusest ei päästa.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles