Otsingute ootamatu lõpp: mees oli juba hommikul metsast välja saanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kella 16 ajal andis eile õhtul Klooga metsas kadunuks jäänud mees politseile teada, et on metsast välja pääsenud.

«Mees, keda politsei alates eilsest õhtust koos vabatahtlikega otsis, andis täna pärast kella 16 endast politseile märku. Mehe sõnul oli ta hommikul ise metsast välja tulnud, otsinud võimalust telefoni laadida ning lõpuks selle ka leidnud,» ütles põhja prefektuuri korrakaitsebüroo juht Valdo Põder.

Metsas 65-aastast meest otsimas oli täna ka Põhja prefekt Kristian Jaani, kes täitis operatiivjuhi ülesandeid. Jaani nentis, et politsei arvestas võimalusega, et mees on metsast välja saanud, ent kuna mingit kontakti temaga ei õnnestunud varem saada, siis tuli endast kõik anda. «Võib-olla ta on tagasi pöördunud, aga võib-olla on ta kuskil siin abitus seisundis. Meie anname endast kõik,» rääkis Jaani päeval.

Jaani kinnitas, et politsei ootab alati, et hädas inimene ka teataks, kui ta politsei abi enam ei vaja. Samas ei saa teatamata jätmise eest kedagi ka karistada.

Kadunut oma koeraga täna terve päev otsinud reservpäästerühma liige Ene Sikk kinnitas peale kella 16, et sõidab kodu poole. Teel metsa otsima oli veel kümmekond vabatahtlikku, kes poolel teel koju tagasi pöördusid.

Vasakul Ene Sikk. Foto:
Vasakul Ene Sikk. Foto: Foto: Sander Ilvest

Sikk nentis, et piirkonnas on raske ära eksida, kuna metsaala ei ole suur, ümberringi on teed ja asulad. Lisaks ka kaitseväe polügoon. «Samas kui sa oled mitu tundi metsas olnud, janune, söömata ja paanikas, siis võib kõike juhtuda,» rääkis Sikk.  

«Täname Klooga kohalikke elanikke ja teisi vabatahtlikke, kes aitasid öösel ja täna päeval meest otsida. On rõõm, et mees on elu ja tervise juures. Samas tuletame meelde, et kui metsa eksinu teab, et politsei teda otsib, tuleb metsast iseseisvalt välja tulles leida võimalikult kiiresti võimalus endast märku anda,» lisas Põder.

Eile õhtul kell 21.45 helistas 65-aastane mees ise politseisse ja ütles, et on Klooga järve lähedal metsas ära eksinud. Ta oli enda kinnitusel läinud metsa seenele. Peagi sai mehe telefonil aku tühjaks ning kontakt politseiga katkes.

Otsinguid koordineerinud politsei välijuhi Maksim Pekarski sõnul ütles rongiga seenele läinud 65-aastane mees oma viimases kõnes politseile eile hilisõhtul, et ta kuuleb politseisireene, aga sõidukeid ei näe. Ka ütles taksojuhina töötav mees, et nägi metsas taksotunnustega sõidukit, mis on tema arvates ärandatud. Sellest ajast saadik oli kadunud mehe telefon välja lülitatud.

Meest otsisid vabatahtlikud, helikopter ja politsei

Vabatahtlikud said kutse otsima tulla kella 1 paiku öösel. Kokku otsisid meest kolm koerajuhti ning kolm orienteerujat. Koertega kammiti metsa kella 7ni hommikul, siis läksid vabatahtlikud oma tavatööle. Samuti otsis meest ka helikopter, ent tulutult.

Enne, kui mehe telefoni aku tühjaks sai, üritati tema mobiili positsioneerida ning saadi teada, et ta asub Vasalemma tugijaama piirkonnas.

Sikk nentis, et lihtsameelne on arvata, et telefoni abil saab kohe täpse asukoha kindlaks määrata. «Informatsiooni saab küll selle kohta, mis mobiilimasti levis mobiil hetkel on, aga see hõlmab suurt maa-ala,» rääkis Sikk.

Täna kell 11 siirdusid politseinikud koos koerte ja vabatahtlikega taas metsa otsima eile õhtul kadunuks jäänud meest.

Kloogal elavad sõbrad ütlesid politseile päeval, et nende juurde pole 65-aastane mees tulnud, nii nagu vahepeal kahtlustati. Nad lisasid ka, et nende arvates pole mehega midagi hullu juhtunud, sest ta on tugev ja terve.

Meest otsisid täna kümmekond politseinikku, kolm koera ja viis vabatahtlikku.  Pärastlõunal saabus sündmuskohale Põhja prefekt Kristian Jaani.

Mehel ei ole kindlat elukohta. Kuna telefonitsi temaga ühendust ei saanud, puudus võimalus kontrollida, ega ta juba ise pole koju jõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles