LENDURID KODUTEEL ja TUUKRID VIHMAS

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LENDURID KODUTEEL ja TUUKRID VIHMAS
LENDURID KODUTEEL ja TUUKRID VIHMAS Foto: Kultuurikava.ee

"Lendurid koduteel"



9. oktoobril jõuab kinos Sõprus kodupubliku ette Priit ja Olga Pärna uus animafilm “Lendurid koduteel”. Filmi maailmaesilinastus toimus suvel mainekal Annecy filmifestivalil Prantsusmaal.



“Lendurid koduteel” on teostatud täiesti uuenduslikus liivaanimatsiooni tehnikas. Film on inspireeritud Priit Pärna samanimelisest söejoonisest ja räägib loo kolme lenduri pikast ja rängast koduteest, kus kõrbekuumus vaheldub mägede jäise tuulega, mudamülgaste ja moskiitodega. Lootusetute päevade vahel on aga ööd, mis on täis fantaasiat ja erootikat.



16-minutiline film valmis Eesti Joonisfilmi koostöös National Film Board of Canadaga. Kinos Sõprus jookseb “Lendurid koduteel” alates 10. oktoobrist, koos sellega näidatakse ka eelmist Priit ja Olga Pärna ühist joonisfilmi “Tuukrid vihmas” (23 min, 2010), mis samuti varem Eesti kinodes linastunud ei ole. “Lendurid koduteel” ja “Tuukrid vihmas” on Pärnade meeste maailma triloogia 1. ja 2. film.



“Lendurid koduteel” soovituslik vaatajate vanus on alates 16. eluaastast.





"Tuukrid vihmas"



Temake, varahommikune saabuja ja Tema, varajane töölemineja, kohtuvad vaid lahkumissuudluseks. Vihma sajab. Suur laev upub aeglaselt, kuid kindlalt. Mehed teevad oma tööd, sellist tööd, kus kiirustamisel ei ole kohta ja eksitakse vaid kord. Sellises elus on viimane sigaret osa katkematust ahelast. Temake, öine hambaarst, jääb magama ja  näeb und, et ta ei jää magama. Vihma sajab. Õhtune lahkumissuudlus läheneb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles