Klandorf: riik aitab prostitutsioonile kaasa, kui ta seda ei kontrolli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Klandorf
Kalle Klandorf Foto: Liis Treimann

Tallinna abilinnapea Kalle Klandorfi (KE) hinnangul peaks riik prostitutsiooni kontrolli alla saamiseks selle legaliseerima. «Kui nii paljud soovivad seda teenust pakkuda, saaksid nad  seda legaalselt teha, samuti saaks kliendid legaalselt teenuseid kasutada ning riik oma maksuraha,» leiab Klandorf.

Kogu prostitutsiooniga seotud statistika näitab Klandorfi sõnul, et paragrahvid ei toimi - näiteks tänavu pole prostitutsioonile kaasaaitamise ja inimkaubanduse toetamise eest eest karistatud ühtki inimest.

«Mina olen seda meelt, et kui prostituudid soovivad seda teenust osutada, pakkugu, aga see peab olema legaalne. Nii saab lahti kuritegelikest struktuuridest, kes kupeldamise pealt teenivad, riik saaks prostituutidelt maksuraha, siin on päris suur tuluallikas,» leiab Klandorf. «Samuti kaasneks kohustuslik arstlik kontroll.»

Seksiostu keelustamist ei pea Klandorf mõttekaks. «Mõni inimene, kel on naistega suhtlemisel raskusi, läheb legaalsesse bordelli, maksab raha ja saab teenuse. Inimesed, kes taolist teenust vajavad, saaksid protsitutsiooni legaliseermisel samuti legaalselt seda kasutada ega peaks tundma häbi ega kartust, et sooritasid kuriteo,» nendib ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles