Pelgulinnas peetakse pidu: muhemängud nädalavahetusel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pelgulinna päev 2013: mõistagi rongkäigu ja tänavalaada ning rohkete esinejatega, kuid ei puudunud ka näitus Pelgulinna majadest ja nende lugudest.
Pelgulinna päev 2013: mõistagi rongkäigu ja tänavalaada ning rohkete esinejatega, kuid ei puudunud ka näitus Pelgulinna majadest ja nende lugudest. Foto: Jüri Mäemat

Laupäeval, 4. oktoobril 2014 toimub teist aastat järjest Pelgulinna suurejooneline sügisene asumipidu Pelgulinna Muhemängud.

Muhemängud algavad kell 13 Telliskivi loomelinnaku juurest Jaak Juske ajaloomatkaga mööda Telliskivi tänavat. Muhemängud avatakse kell 14 Pelgulinna Gümnaasiumi hoovil, aadressil Mulla 7.

«Pelgulinna Muhemängud on pidu kohalikelt kohalikele, aga oodatud on kõik huvilised kaugemaltki, sest tegevust jätkub terveks päevaks. Lisaks aktiivsetele tegevustele on terve päev avatud laat, kus müüakse palju põnevat kraami, ning toimub ka hoidiste vahetus,» ütles Pelgulinna Seltsi juhatuse liige ja Muhemängude korraldaja Pille-Maris Arro.

Päeva jooksul saab õppida koduõlle valmistamist, tutvuda taliujumise võimalustega, proovida kätt tuletantsu workshopil, Südameapteegi ettevõtmisel saab mõõta oma tervisenäitajaid ning jälgida jalgratta aeglussõidu võistlust. Lapsed saavad sõita kardi või poniga, meisterdada töötubades ja end proovile panna võistlustel. Kell 14.30 algab debatt «Mis saab Stroomi metsast?», mida modereerib Pelgulinna Gümnaasiumi direktor  Tõnu Piibur.

Esmakordselt Pelgulinna ajaloos pannakse kokku pikim küpsisetort, mis valmib kõigi peoliste kaasabil. Osavõtt on väga lihtne – peolised toovad omavalmistatud küpsisetordi enne kella 17 Pelgulinna Muhemängudele, kus pikk maius kokku pannakse ja seejärel ära süüakse.

Kella 16-st algab Muhemängude kontsert, kus astuvad üles nii kohalikud esinejad, aga ka külalised naaberasumitest ja kaugemaltki. Peaesineja on ansambel Move (Erik Meremaa, Tamur Marjasoo, Imre Eenmaa), kes esitab akustilisi, jazz-rockilikke interpretatsioone heast muusikast.

Seekordne öökino on retrohõnguline – näidatakse Kaljo kiisa mängufilmi «Hullumeelsus». Retrohõngu lisab ka ringvaade enne põhifilmi näitamist.

Pelgulinna Muhemänge korraldab MTÜ Pelgulinna Selts aktiivsete pelgulinlaste toel. Lisainfo Pelgulinna Seltsi kodulehel ja Facebookis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles