Vaata, kas sinu turvakaamerate pilt on internetis nähtav!

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühele veebilehele on kokku kogutud viited kaitsmata IP kaameratele, mille otsepilti võib iga huviline vaadata.
Ühele veebilehele on kokku kogutud viited kaitsmata IP kaameratele, mille otsepilti võib iga huviline vaadata. Foto: Insecam.com

Tänane Postimees kirjutas sellest, kuidas paljud IP kaamerad edastavad omaniku teadmata pilti internetti, kus iga huviline võib seda jälgida.

Veebileht Insecam.com on kokku koondanud sellised kaamerad üle maailma ning igaühel on võimalik vaadata turvakaamerate pilte kas konkreetses riigis või linnas või siis kindlat tüüpi kaamerate edastatavat pilte.

Üks põhjus, miks IP kaamerate pilt võõrastele nähtavaks saab, on see, et kaamera omanik ei ole pärast kaamera paigaldamist selle vaikimisi kasutajanime ja salasõna ära vahetanud. Iga kaameratootja vaikimisi salasõnad on aga üldteada ja igale huvilisele leitavad.

Mõnikord aga ei aita ka salasõna vahetamisest.

Nii võis kuni eilseni internetis näha ka ühe Tallinna kaubanduskeskuse turvakaamerate otsepilti, kuigi nende paroolid olid pärast ostmist ära vahetatud. Kui Postimees sellest keskuse töötajatele teatas, vahetati paroolid veelkord ära, kuid kaamerate pilt oli ikka võõrastele nähtav. Nii ei jäänudki ettevõtte turvaülemal muud üle, kui kaamerad kuni probleemile lahenduse leidmiseni välja lülitada.

Seda, kas ka sinu turvakaamera pilt on võõrastele nähtav, saad kontrollida siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles