Tallinna kalmistutel on 186 hooldamata hauaplatsi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märtsipommitamise 70. aastapäeva mälestusteenistus siselinna kalmistul
Märtsipommitamise 70. aastapäeva mälestusteenistus siselinna kalmistul Foto: Toomas Huik

Tallinnas Siselinna, Hiiu-Rahu ja Rahumäe kalmistul  vaadati üle mullu hoiatussedeliga märgistatud 246 hooldamata hauaplatsi. Komisjon selgitas välja, et 42 hauaplatsi 246st hooldamata hauaplatsist olid korrastatud ja kustutati hooldamata hauaplatside nimekirjast, kuid 186 hauaplatsi olid jätkuvalt hooldamata ning komisjon otsustas need hauaplatsid akteerida.

Tallinna kalmistute kasutamise eeskirja järgi on hooldamata hauaplats rohtunud või võsastunud ja hauakivid on muutunud loetamatuks. Samuti kui matmisplatsi piirded on oluliselt sammaldunud, läbi roostetanud ja lagunenud ning hauaplatsile kogunenud prahist on ilmne, et seda ei ole pikka aega hooldatud. Akteeritud hauaplats antakse taaskasutusse, kui viimasest matusest on möödunud vähemalt 20 aastat.

 Akteeritud hauaplatside nimekirjaga on võimalik tutvuda Tallinna Kalmistud koduleheküljel või kalmistu kontorites esmaspäevast reedeni kell 9 - 16.

Tallinna Kalmistud on välja saatnud teavituse akteerimisest kõigile kasutajatele, kelle ajakohased kontaktandmed on registris ja ühe kuu jooksul on kõigil võimalus teavitusele reageerida ja hauaplats korrastada ning anda kalmistule teada oma soovist jätkata hauaplatsi kasutamist. Enamikul hooldamata hauaplatsidest puuduvad ajakohased kasutajate kontaktandmed kalmisturegistris, sest viimane matus on toimunud aastakümneid tagasi ning taotlust lepingu sõlmimiseks ei ole esitatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles