Vabaduse väljakul algas kümnepäevane miniregatt

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ning AS Tallinna Vesi juhatuse liige Robert Thomas Yuille avasid Vabaduse väljakul miniregati, mille eesmärgiks on anda tallinlastele teada linna kanaliseerimise lõpetamisest 2011. aastaks.


Tallinna miniregatt kestab 30. juulist kuni 8. augustini ning sellest saavad osa võtta kõik soovijad. Selleks tuleb kohapeal registreeruda ning läbida regatidistants. Laevad ja muu vajaminev, samuti inimesed, kes õpetavad aluseid kasutama ja juhendavad osalejaid, on kohapeal olemas. Osavõtt on kõigile tasuta.



Savisaare sõnul on aastakümneid lubatud veevärk ja kanalisatsioon lõpuks valmis ning igal Tallinna kodul on võimalik liituda ühisveevärgiga ning minevikku jäävad ebamugavused, ühenduse puudumisest tulenevad mured ja kõrged kulud.

Linnapea sõnul on sümboolne, et seda olulist sündmust just siin, ainult aasta tagasi valminud Vabaduse väljakul tähistatakse. «Samuti on sümboolne, et tähistame veevärgiga lõpuni jõudmist just 30 aasta tagust olümpiaregatti meenutava miniregatiga, kuna siis valmis Tallinna hulgaliselt uusehitisi,» lisas Savisaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles