Linnavalitsus eraldab Toomas Pauli juubelinäituse jaoks 2000 eurot

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Paul.
Toomas Paul. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavalitsus eraldab oma homsel istungil reservfondist 2000 eurot Toomas Pauli 75. sünnipäeva tähistava näituse ettevalmistamiseks.

Kehtiva korra kohaselt võib linnavalitsuse reservfondist teha eraldisi ülelinnalise tähtsusega kuludeks, mida eelarve koostamise käigus ei olnud võimalik ette näha ja eelarvesse planeerida ning ühekordsete ülelinnalise tähtsusega ürituste toetamiseks, öeldakse eelnõu seletuskirjas.

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Tallinna Jaani koguduse õpetaja ja Tallinna praostkonna praost Jaan Tammsalu pöördus 29. augustil linnavalitsuse poole palvega toetada vaimuliku, kiriku- ja kultuuriloolase, teoloogiadoktor Toomas Pauli 75. sünnipäeva tähistava näituse valmimist. Toomas Paul saab 75-aastaseks 29. oktoobril 2014. Ta on olnud ühiskondlikult väga aktiivne, pidanud regulaarselt jumalateenistusi Tallinna Jaani kirikus, avaldanud 16 raamatut, millest paljudest on tehtud mitmeid kordustrükke. Tegemist on Eesti meedias enim avaldatud vaimulikuga. Tallinna linn on Toomas Pauli tunnustanud 1997. aastal Tallinna teenetemärgiga.

Kuna Tallinnas on Toomas Pauli peamiseks töökohaks olnud Tallinna Jaani kirik, soovib kogudus avada kiriku lõunasaalis tema sünnipäeva tähistamiseks juubelinäituse Toomas Pauli elust ja tööst. Näitus koosneb 20 stendist ning jääb avatuks kaheks kuuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles