Pahased elanikud: me ei taha oma eramukvartalisse kortermaju!

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uued ridaelamud Kristiine linnaosas.
Uued ridaelamud Kristiine linnaosas. Foto: Merko Ehitus

Tallinncity kommentaariumis väljendavad oma pahameelt Kristiinesse planeeritud kortermajade vastu mitmed lugejad, kes väidavad, et kortermajad lisavad muidu rahulikku eramukvartalisse liigset müra ja liikluskoormust.

«Ärge toppige seda rajooni kortermaju täis!» pahandab lugeja. «See oli normaalne eramajade ja mõnede ridamajade rajoon. Nüüd on kümnekonna kortermaja tõttu täis loomaaed lahti. Laste kisa, autosid täis tänavaääred. Naabris, ärge laske omale aia taha ehitada selliseid õudusi nagu Sõpruse pst 9. Nende autod vedelevad Käbliku tupikteel mõlemal pool teed. Ometigi lubati projekti kooskõlastamise allkirju võttes sõidukid ainult oma tee poolel ja oma territooriumil hoida. Korteriinimene on eramaajade rajooni nuhtlus ja lagastaja,» põrutab vihane eramuomanik kommentaariumis.

«Kristiine on ajalooliselt olnud eramajade piirkond. Niimoodi olekski võinud selle jätta! Jah, elamiseks väga hea koht. Saab korraga nii oma maja kui ka logistiliselt hea asukoha,» kirjutab nördinud lugeja. «Nüüd on aga kortermaja kortermaja järel eramajade vahele tekkima hakanud! Väikesed tänavad on autosid täis, igasuguste ärimajade töötajad ronivad ka juba oma autodega külje alla. Kaua võib?» paiskab kodanik õhku küsimuse.

«Kogu see jama ei saa ega tohi tulla kohalike elanike heaolu arvelt! Võiks parkimise korraldamisest alustada. Igasugune ärimaja või kortermaja, nii uus kui vana, peaks omama kohustust oma töötajate ja/või elanike autod oma territooriumile ära mahutada. Ei saa nii, et tullakse ja pargitakse kõik ümberkaudsed tänavad kinni!» lisab ta.

«Räästa-Lehe ristmik on rikutud pidevalt ukerdavate suurte veokite poolt,» vahendab teine lugeja.  «Päris hull vaatepilt, mis ehitusega kaasneb, kus teemaks on kitsad tänavad ja suured ehitusveokid kes ei pea lugu haljasalast. K6ik käivad autoga tööl, pargivad paari sammu kaugusele. Laste kisa ja umbes tänavad, neist ei tasu enam rääkidagi. Rohelus maha ja korterid asemele, täitsa ilus t6esti,» on elanik vihane.

Samas leiab kolmas lugeja, et  juba 1970ndatel aastatel oli selge, et Kristiine eramajade piirkond Kesklinna ja Mustamäe vahel oli 50ndate apsakas, ning alustati ühiselamute ja korrusmajade ehitusega mh Nõmme teel, Tedre, Marja ja Vindi tänavatel. «Kahjuks pole midagi rõõmustavat ka täna Kristiine elanikele öelda, kui et... teie majad ja pisikesed õunahoovid ajas omasoodu kaoksid ja kortermajadega asenduksid, sest nii on linnale parem. Pole vaja siin kesklinnas ääres laiutada ja lihtsalt lilli kasvatada. Linn tiheneb ja sidusus kasvab. Leppige sellega. Ükskord võidab maa maksustamishind ja kasum ruutmeetrilt tillipeenrad niikuinii!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles