Baltimaade saksa keele õpetajad kohtuvad Tallinnas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Ülikooli peahoone.
Tallinna Ülikooli peahoone. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Saksa keele Õpetajate Selts korraldab 9.-11. oktoobrini Tallinna Ülikoolis 9. Baltimaade saksa keele õpetajate konverentsi.

Konverentsi motoks on «Saksa keelt õppides maailma avastada». «Raske on alahinnata Saksamaa tähtsust Euroopa Liidus, kuid ometi on viimastel aastatel vähenenud saksa keele oskajate ning õppijate arv Eestis. Üha väiksem osa ühiskonnast teadvustab endale, et maailmas läbilöömiseks ja maailma avastamiseks vajavad noored hea inglise keele oskuse kõrval ka teisi võõrkeeli,» nendivad konverentsi korraldajad.

Konverentsi plenaarettekannetes ja töötubades keskendutakse sellele, milliseid eeliseid annab saksa keele oskus majanduses, räägitakse saksakeelsete maade ajaloost, kultuurist ja tavadest, sellest, kuidas lõimida võõrkeeletundi klassikalist ja moodsat saksa muusikat ning filme, kuidas kasutada tahvelarvuteid ja teisi kaasaegse tehnika ning meedia võimalusi, kuidas on muutunud saksa keel seoses uue meedia arenguga, tutvutakse kaasaegsete õppematerjalide ja õppimiskäsitlustega.

Konverentsil osaleb ka Rahvusvahelise Saksa Keele Õpetajate Seltsi (IDV) juhatus, kes peab nädala jooksul ka oma töökoosoleku Tallinnas. Samuti võtavad konverentsist osa Läänemere-äärsete riikide saksa keele õpetajate seltside esindajad. Konverentsil osaleb ligi 150 saksa keele õpetajat.

Osalejaid tervitavad Rahvusvahelise Saksa Keele Õpetajate Seltsi president professor Marianne Hepp Pisa Ülikoolist,   Saksamaa LV suursaadik Christian Matthias Schlaga, Austria Vabariigi suursaadik T.E. mag Renate Kobler, Šveitsi aukonsul Andreas Lehmann, TLÜ teadusprorektor Katrin Nigul ja Tallinna Goethe Instituudi juhataja Eva Marquardt.

Töögruppe viivad läbi lektorid Saksamaalt, Austriast ja Šveitsist, kes tutvustavad aktuaalset õppekirjandust, kaasaegseid suundi metoodikas ja infotehnoloogiliste vahendite kasutamise võimalusi keeleõppes. Konverentsi käigus toimub ka Läänemere-äärsete riikide saksa keele õpetajate seltside delegaatide seminar, kus töötatakse välja uusi koostööprojekte nii õpetajatele kui õpilastele.

Kultuuriprogrammi raames esineb Austraalia päritolu laulja John Barrie Dyke, esinejanimega DYKO, kes elab ja töötab käesoleval ajal Saksamaal.

Baltimaade saksa keele õpetajate kohtumised on toimunud alates 1998 aastast iga kahe aasta tagant vaheldumisi kõigis Balti riikides. Ettevõtmist toetavad Goethe Instituut/Saksa Kultuuriinstituut Tallinnas, Saksa Välissuhete Ühing Lübeckist, Hasartmängumaksu Nõukogu, Rahvusvaheline Saksa Keele Õpetajate Selts, Austria Haridus-, Kunsti- ja Kultuuriministeerium, Saksamaa Liitvabariigi Suursaatkond Tallinnas, Austria Suursaatkond Tallinnas, Euroopa Komisjoni Esindus Eestis, Deutsche Welle, kirjastused Hueber ja Klett/Langenscheidt Saksamaalt, AS Allecto, AS Dialoog.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles