Maastik mitme kuuga (Maastik mitme kuuga)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

"Maastik mitme kuuga" on draama keskealisest mehest, kes elab pealtnäha tavalist elu oma naise ja lastega. Tegelikult on nende suhe tupikus, aga parem kooselu illusoorsed dekoratsioonid kui vabalangemine tühjusesse. Mees tõmbleb ringi kõigi endiste ja praeguste suhete vahel, teadmata täpselt, mida nendega peale hakata. Piiripeal elu hakkab mehe närvisüsteemi üle koormama, tegelik reaalsus ja unenäoline reaalsus sulavad kokku, järjest raskem on vahet teha, mis tegelik ja mis on luul.



"Maastik mitme kuuga" portreteerib hullumise-eelset plahvatuslikku seisundit, kus inimene ei leia enam vahendeid eluga kontakti saamiseks. Film ei ole aga sugugi muserdav, vaid pakub oma absurdsete olukordade, reaalsushälvete ja ootamatute üleminekutega ka koomilisi äratundmisi.



Filmi lavastajaks on tunnustatud kunstnik Jaan Toomik, kes tegeleb oma esimeses täispikas mängufilmis samade küsimustega, mis on teda ka haaranud kogu tema kunstnikukarjääri vältel: need on surma ja seksuaalsuse teemad, kehalised moondumised, reaalse ja unenäolise vahekorrad, inimese põhihirmud, võõrandumine maailmast ja iseendast.



Filmi stsenarist ja režissöör on Jaan Toomik, operaator Mart Taniel, kunstnik Pille Jänes, produtsent Ivo Felt.


Osades Hendrik Toompere, Jaanika Juhanson, Maria Avdjuško, Garmen Tabor, Raimo Pass jt.



Filmi tootjad on Allfilm ja Making Movies (Soome). Filmi valmimist on toetanud Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital, Finnish Film Foundation ja YLE.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles