Ülemiste Citys pandi nurgakivi 13korruselisele büroohoonele

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõõtsa tänavale kerkiv 13korruseline büroohoone valmib järgmise aasta augustis.
Lõõtsa tänavale kerkiv 13korruseline büroohoone valmib järgmise aasta augustis. Foto: Ülemiste City

Täna asetati Ülemiste Citys nurgakivi uuele 13korruselisele büroohoonele, millest saab ühtlasi piirkonna kõrgeim ehitis.

Lõõtsa tn 5 kerkiva hoone fassaadi hakkab tulevikus katma silmapaistev digimuster ning selle lõunaküljele paigaldatakse terves ulatuses päikesepaneelid. Uus büroohoone taotleb kõrgeimat hoonetele keskkonnasäästlikkuse eest välja antavat LEED kuldtaseme sertifikaati.

«Ülemiste City on linn linnas. Mul on selle üle väga hea meel – kui samasuguse innuga, millega Ülemiste Cityt on arendatud, sünniks moodsad ärilinnad ka mujal Tallinnas, võiks Tallinn ka valmis saada. Ajal, mil Eesti ettevõtlus vajab uut hoogu ja inspiratsiooni, on Ülemiste City selle hoo andja. Ettevõtluses tõmbab sarnane sarnast, mitte vastupidi,» märkis Tallinna abilinnapea Taavi Aas.

«Ülemistesse koondunud tehnoloogiaettevõtted konkureerivad omavahel üksteist toetades. Mida rohkem on meil kaasaegseid tervikkeskkondi, seda edukam Eesti ja Tallinn on. Me võistleme Helsingi, Riia, Peterburi ja Stockholmiga – vastased on tugevad, kuid meie peame olema kavalamad,» ütles Ülemiste City linnakut arendava Technopolis Ülemiste ASi juhatuse esimees Gert Jostov.

Uuest büroohoonest saab Jostovi kinnitusel Ülemiste City kõige silmapaistvam ja säravam ehitis, mis annab targa äri linnale uue südame. «Kuna lennujaama vahetus läheduses on kehtestatud ehitiste kõrgusepiirang 45 meetrit, jääb see ilmselt pikaks ajaks lähipiirkonna kõrgeimaks hooneks, mis paistab kaugele,» selgitas Jostov. «Tegemist on ühtlasi visuaalselt väga efektse hoonega. QR koodist inspireeritud fassaad ja päikesepaneelid kannavad endas selget sõnumit Ülemiste City linnaku eesmärkidest, milleks on luua võimalikult inspireeriv keskkond teadmisi ja uusi tehnoloogiaid hindavatele ettevõtetele.»

Nordecon ASi juhatuse esimehe Jaano Vingi sõnul väärib hoone juures tähelepanu fakt, et maja ehitatakse peamiselt taaskasutatavatest ning eestimaistest ehitusmaterjalidest. «Suurt tähelepanu pööratakse hoone madalale energiatarbimisele – milles üht rolli mängivad näiteks maja lõunaküljele paigaldatavad päikesepaneelid. Erinevate meetmete kompleks võimaldab taotleda majale LEED kuldtaset. Juba projekteerimisel on selle büroohoone keskkonna- ning energiasäästlikkusele pööratud harjumuspärasest suuremat tähelepanu, mis kindlasti esitab väljakutse ka ehitajale. Sarnaseid hooneid Eestis juba on, kuid mitte palju,» lausus Vink.

Lõõtsa tänavale kerkivas büroohoones on suletud netopindala ligikaudu 11 000 ruutmeetrit. Objekti valmimistähtajaks on planeeritud 2015. aasta august.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles