Autovaba nädal vähendas bussijäneste arvu poole võrra

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autovabal nädalal piisas ühissõidukis tasuta sõitmiseks vaid juhiloa ettenäitamisest.
Autovabal nädalal piisas ühissõidukis tasuta sõitmiseks vaid juhiloa ettenäitamisest. Foto: Toomas Huik

Munitsipaalpolitsei ameti töötajaid tabas möödunud nädala kokkuvõtete tegemisel tõeline üllatus, kui selgus et ühistranspordis trahvi saanud inimeste hulk oli vähenenud poole võrra.

«Kui tavaliselt ulatub «jäneste» arv nädalas pea 150ni, siis  eelmisel nädalal alustati  vaid  72 menetlust,» ütles mupo pressiesindaja Meeli Hunt.

Üheks oluliseks faktoriks piletita sõitjate arvu vähenemisel võis olla autovaba nädal, mille jooksul oli kehtiva  juhiloa esitajatele sõit Tallinna ühistranspordis tasuta.

Mupo registriosakonna jaoks oli tegemist ootamatu ja põneva faktiga. «Tavapäraselt register nii peeneid nüansse ei erista. Seda enam on sellise suundumuse ilmnemine heaks mõttematerjaliks. Meie hinnangul on tegemist igati positiivse näitajaga - mida vähem autosid linnas, seda turvalisem ning rahulikum liiklus ning peaasi, seda vähem muresid valesti parkijatega. Usun numbreid vaadates, et ka autojuhid jäid autovaba nädala raames tehtud võimalusega tasuta ühistransporti kasutada igati rahule. Vastasel juhul poleks see nii drastiliselt meie numbrilises analüüsis väljendunud,» leidsid registriosakonna töötajad.

Mupo piletikontrolli hinnangul on trahvitute hulgas väljaspool Tallinna linna elavate inimeste protsent ca 70.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles