Linnahalli ei taha ikka veel keegi

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Linnahalli lava ja saal.
Tallinna Linnahalli lava ja saal. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Linnahall võib taas ellu ärgata - selline lootus kerkis pärast seda, kui abilinnapea Taavi Aas ütles, et Tallinna Sadam on hüljatud suurhoonest huvitatud, aga lootus kustus ruttu.

Sest tuli välja, et tegelikult Tallinna Sadam ikka ei ole ka nii väga huvitatud.

Tallinna linn on linnahallile üritanud partnereid ja investoreid leida 2009. aastast alates, mil nõukogude ajal ehitatud hoone kontserdisaal suleti. Eelmisel nädalal teatas Tallinna abilinnapea Taavi Aas rõõmsalt, et linn on Tallinna Sadama näol leidnud võimaliku partneri. «...et on tekkinud veel huvilisi linnahalli rekonstrueerimise ja kogu selle piirkonna arengu juurde, see on ainult positiivne,» ütles Aas ajakirjanikele.

Tallinna Sadama juhatuse esimees Ain Kaljurand ütles aga Postimehele, et nende huvi on sadamapiirkonna, mitte linnahalli arendus. «Meil on enda kinnistud siin samas kõrval ja mõistlik on ühiselt neid asju ajada,» ütles Kaljurand.

Tema sõnul ei ole loomulikult «selline õnnetus olekus hoone» kellelegi meelt mööda. Tallinna Sadama kinnistud on kohe linnahalli kõrval - see oleks nende piirkonnale kui must plekk. Aga linnahalli investeerida neil sellegipoolest praegu plaanis ei ole.

Abilinnapea Aas ütles Postimehele ka, et linnahallist võiks saada hoopis konverentsikeskus, mis oleks esimene verstapost konverentsiturismi arendamises Eestis. Pealegi on Eesti Euroopa Liidu eesistujamaa juba nelja aasta pärast.

Konverentsikeskuse idee on Kaljuranna arvates suurepärane. Kui see mõte nii suurepärane on, siis miks Tallinna Sadam ikkagi ei kaalu linnahalli investeerimist? «Ärme praegu sellest räägi. See on linna oma... pigem ei räägi täna sellest, et me sinna investeerime. Kui me jõuame ühel hetkel lahenduseni, et see võiks olla variant ja see oleks meile majanduslikult kasulik, siis me ei välista täna seda.»

Tema sõnul peab kõigepealt olema paigas see, et sinna konverentsikeskus tuleb. Küsin lõpuks Kaljurannalt otse, miks Tallinna Sadam linnahalli ei taha. Tema vastus on: «Miks me peaksime tahtma? Meil on endagi kinnistutega siin mure. Kuidas me võtame veel ühe kinnistu? Äririskide seisukohalt, me ei ole mingi kinnisvaraarendaja.»

Nii et liiga suur risk? Kaljurand: «Me ei torma uisapäisa.» Ta ütleb lõpetuseks siiski, et iial ei tohi öelda iial.

Tallinna Muinsuskaitse ja miljööalade osakonna juhataja Boris Dubovik ütles Postimehele eelmisel nädalal, et praegu on viimane aeg linnahalliga midagi ette võtta, sest maja on väga täbaras olukorras.

Lagunemisohtu Duboviku sõnul seal siiski praegu veel ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles