Kino Sõprus toob vaatajate ette uued Eesti filmid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kino Sõprus Kinkekaart 5€
Kino Sõprus Kinkekaart 5€ Foto: Kultuurikava.ee

Kino Sõprus rõõmustab publikut peatselt kahe uue Eesti filmi linastusega.

Alates 3. oktoobrist linastub «Maastik mitme kuuga», mille lavastajaks on tunnustatud kunstnik Jaan Toomik. Jaan Toomik tegeleb oma esimeses täispikas mängufilmis samade küsimustega, mis on teda ka haaranud kogu tema kunstnikukarjääri vältel: need on surma ja seksuaalsuse teemad, kehalised moondumised, reaalse ja unenäolise vahekorrad, inimese põhihirmud, võõrandumine maailmast ja iseendast.

9. oktoobril jõuab kinos Sõprus kodupubliku ette Priit ja Olga Pärna uus animafilm «Lendurid koduteel», mille maailmaesilinastus toimus suvel mainekal Annecy filmifestivalil Prantsusmaal. Koos sellega näidatakse ka eelmist Priit ja Olga Pärna ühist joonisfilmi «Tuukrid vihmas» (2010), mis samuti varem Eesti kinodes linastunud ei ole.

Kinos jätkavad Oscarile kandideeriv meistriteos «Ida» ning August Strindbergi maailmakuulsal näidendil põhinev film «Preili Julie».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles