Suplejatele teeb muret avalikule rannale ligipääsu keelamine

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimsi poolsaar
Viimsi poolsaar Foto: kaar.postimees.ee

Viimsi poolsaare tipus teeb rannalistele muret aed, mis on tõmmatud mereni ja kinni pandud teed, mis valla detailplaneeringu kohaselt on mõeldud üldkasutamiseks.

Eesti seaduse järgi on mererannas veepiirist 10 meetri laiune ala mõeldud avalikuks kasutamiseks, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Hetkel küll minule teadaolevalt sinna aia ehitamiseks mereni luba ei ole antud ning kehtiva planeeringu järgi on seal üldmaa ja minu teada küll ei ole keegi vallast seda lubanud,» rääkis Viimsi valla planeerimisosakonna juhataja Oliver Alver.

Kõnealuse aia omanik, kes ei soovinud kaamera ette tulla, ütles aga «Aktuaalsele kaamerale», et tal on olemas suusõnaline kokkulepe vallaga ning ta selgitas, et probleem seisneb selles, et rand on täielikult eraomanduses ja tualette seal pole, mistõttu pidavat rannakülastajad pidevalt tema muuli taga oma loomulikke vajadusi rahuldama.

Omanik lisas, et mõned aastad tagasi võitles ta vallalt välja sinna tualeti, eelmisel aastal lihtsalt koristas ise ja nüüd lõpuks ehitas enda kaitseks aia ette, sest vallas tunnistati, et seaduslikke võimalusi ei ole, mees püüdis rannalisi taltsutada ka sildiga, kuid see kisuti maast välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles