Mustpeade majas esietendub keskajateemaline kriminaaldraama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustpeade maja.
Mustpeade maja. Foto: Liis Treimann

Kolmapäeval, 1. oktoobril kell 19 esietendub Mustpeade majas Indrek Hargla keskajateemaline kriminaaldraama «Viimane mustpea».

Mustpeade maja pühaku Mauritiuse päeva puhul esietendub selleks puhuks Tallinna Filharmoonia tellimusel kirjutatud teos. Tegemist on osalusdraamaga, kus näitlejad mängivad publiku keskel, mitte kaugel lava peal. Publik saab tunda end osana etendusest ja olla tegevuse keskpunktis, kuigi midagi otseselt ise tegema ei pea. Kohapeal on ka keskaegsete kostüümide laenutus, etendus toimub Mustpeade maja erinevates saalides.

Teksti autor on Indrek Hargla, muusika kirjutanud helilooja Tõnis Kaumann, tantsuseade Julia Christie Amorilt ja lavastuse kunstnik on Liivika Põvat-Straus. Esitavad Tanel Saar, Meelis Põdersoo, Katariina Ratasepp (VAT-teater), Martin Kõiv ja  keskaja muusika ansambel Rondellus: Maria Staak (laul, rataslüüra), Anna-Liisa Eller (torupill, plokkflööt, psalteerium), Johanna-Mari Jaama (fiidel), Robert Staak (lauto, löökpillid) ja tantsijad.

Etendus kestab veidi üle tunni, pärast väikest vaheaega saab tantsida keskaegseid ringtantse Julia Christie Amori juhendusel. Kostüümilaenutus ja kohvik avatud kella 18st. Etendused toimuvad 1., 3., ja 5. oktoobril.

Indrek Hargla on kirjutanud lühinäidendi, mis toob Mustpeade vennaskonna ajaloo ja meelsuse meie aega, meie inimeste keskele ja loob nii silla keskaja ning tänapäeva vahel. Näidendivorm (ja veel eriti publiku osalusega) annab võimaluse mõista meie eelkäijate elu ja sellesse üheks õhtuks ka ise sisse elada. Tegevus on žanrile sobivalt tempokas ja täis ootamatuid pöördeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles