Elevandid naudivad sügist

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Inari Leiman

Ehtsad sügisilmad kaasa toonud pööripäev sunnib rändlinnud parvedesse: elevandimaja räästa all koguvad äralennuks kuraasi ja ootavad õiget hetke suitsupääsukesed. Kuldnokad kammivad läbi loomaaia muruplatse ja pistavad eesootava rännaku õhinas nahka kõik, mis liigub. Teisipäeval lasti peatselt algava jooksuaja ootuses kokku lakkhundipaar Kingas ja Anna. Juba nädalapäevad jalutavad rahumeelselt ühes aedikus kolmekesi koos ka loomaaia aafrika savannielevandid Fien, Draay ja Carl (kõik pildil).

Täna algusega kell 12 toimub loomaaia keskkonnahariduskeskuses perepäev, mille keskmes on skulptuurinäitus «Loom ja inimene». Aastatel 1998–2006 loomaaias toimunud animalistliku skulptuuri festivalidel valminud ja näitusele välja pandud pronkskujusid aitab lahti mõtestada zoosemiootik Aleksei Turovski. Soovi korral saab voolida loomakujusid koos kunstnik Tauno Kangroga, kuulata Otsa-kooli Big Bandi esinemist Siim Aimla juhatusel ning elada kaasa inglise loodusuurija ja kirjaniku Gerald Durrelli lapsepõlveseiklustele raamatus «Minu pere ja muud loomad», mida loeb ette näitleja Taavi Tõnisson.

Loomasöödaks tuuakse juba esimesi kõrvitsaid. Loomaaed tänab kõiki häid abilisi ja sügisandide toojaid ning võtab hea meelega vastu aiasaadusi, kuid tammetõrusid tänavu koguda vaja ei ole – sigade aafrika katku potentsiaalse ohu vältimiseks loomaaed neid vastu ei võta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles