Fotod: TTÜs avati renoveeritud viies õppehoone

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel avati Tallinna Tehnikaülikooli materjali- ja tehnikateaduste hoonestiku teine osa, mehaanikateaduskonna ja matemaatika-loodusteaduskonna viies korpus.

«Tänane päev läheb ajalukku sellega, et me oleme jõudnud renoveerimistega finišisse. Praktiliselt on kogu Tehnikaülikool kas uuesti ehitatud või renoveeritud. Alates aastast 2000 on siia ehitatud 16 uut hoonet ja renoveeritud 17 hoonet,» ütles TTÜ rektor Andres Keevallik avamisel.

Avamisel sai tutvuda laboritega, millest paljud pole igapäevaselt külalistele avatud: pindamistehnoloogia, tööstusrobootika, hüdro- ja pneumoseadmete, autonoomsete süsteemide, metallograafia, termotöötluse, masinaelementide, mehhanosüsteemide, mehhatroonikasüsteemide ning mõõtetehnika laboritega.

Alguses oli plaanitud, et külalistele juhatab majas teed robot, kuid robot vajas tegutsemiseks wifi võrku. Selle olid aga külaliste nutitelefonid nii üle koormanud, t robot jäi jänni. Nii pidi ekskursioonijuhiks olema TTÜ maskott Juulius. Juuliuse kätte usaldas rektor ka ehitajalt saadud sümboolse majavõtme.

Viienda korpuse renoveerimise näol on tegemist teise osaga investeerimisprojektist, mille käigus renoveeriti nii TTÜ viies kui ka kuues korpus. Kogu projekti toetab Euroopa Regionaalarengu Fond ligi 13 miljoni euroga. Toetust vahendab ülikoolile sihtasutus Archimedes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles