Tallinn tervitab avaliku joomise keelamist

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodanikud avalikus kohas pummeldamas.
Kodanikud avalikus kohas pummeldamas. Foto: Toomas Tatar

Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf avaldas heameelt, et valitsus kavatseb taas kehtestada avaliku alkoholitarbimise keelu.

Abilinnapea ütles, et valitsuse kavatsus taas avaliku alkoholitarbimise keeld kehtestada on hea. Tema sõnul ei hakata hetkel pealinnas mingeid muudatusi ümber tegema ning ikka kehtivad üksnes kaks eritsooni, kus tohib avalikult tarbida. «Ma ootaks rahulikult seaduse muudatuse ära, võib-olla tuleb siis neid kohti juurde, võib-olla kaotame need ära,» ei rutanud abilinnapea otsuseid tegema.

Klandorf toonitas, et riik peab arvestama Eesti Linnade Liidu ja Eesti Maaomavalitsuste Liiduga, kuid tema arusaama kohaselt pole nende vastuväidetega arvestatud. «Valitsus peab ikkagi meelde tuletama seda, et riik koosneb kohalikest omavalitsustest ja kui tehakse mingi üleriigiline seadus, mis puudutab otseselt kohalikke omavalitsusi, siis tuleks nendega läbi arutada ja nende ettepanekuid ka arvesse võtta.»

Abilinnapea ütles, et Tallinn on oma arvamused justiitsministeerimile esitanud. «Need puudutavad korrakaitseseadust laiemalt ehk kohalike omavalitsuste korrakaitseüksuste tegevust,» selgitas Klandorf. Näiteks on neil probleeme sellega, et kui munitsipaalpolitseinikud näevad maas lamamas purjutajat, kes ei võta jalgu alla ja ei ütle oma nime, siis on neil õigus see inimene kainestusmajja toimetada. Hetkel tõlgendatakse tema sõnul sellist kodaniku autosse tõstmist kui ebaseaduslikku vabaduse võtmist.

Klandorf tõi veel näiteks, et linnale on antud funktsioon teostada taksokontrolli, kuid mupol ei ole õigust ilma politseita taksosid kinni pidada. «See näitab, et me peame täiesti mõttetult topelt ressurssi kasutama.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles