Aleksandr Vassiljevi loeng 'Art deco ajastu mood'

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Vassiljevi loeng 'Art deco ajastu mood'
Aleksandr Vassiljevi loeng 'Art deco ajastu mood' Foto: Kultuurikava.ee
Kumu Kunstimuuseum esitleb: Aleksandr Vassiljevi loeng “Art déco mood”


Legendaarne moeajaloolane Aleksandr Vassiljev esineb 3. oktoobril Kumu Kunstimuuseumi auditooriumis loenguga “Art déco mood”. Alates 11. oktoobrist saab Kumus näha samateemalist Vassiljevi kogul põhinevat näitust ”Pidu sinus eneses. Art déco mood Aleksandr Vassiljevi kogust”. Loeng on vene keeles, sünkroontõlkega eesti keelde.



Aleksandr Vassiljev (1958, Moskva) on Euroopas hästi tuntud vene juurtega moeajaloolane, sisekujundaja, stsenograaf ja väsimatu moe propageerija, kes on töötanud sellistele mainekatele moeväljaannetele nagu vene Vogue ja Harper’s Bazaar. Tema rikkalik kostüümikogu, mis hõlmab peamiselt esemeid 18. sajandist kuni eelmise sajandi 30. aastateni, sisaldab üle 500 kostüümi, 3000 aksessuaari ja arvukat fotoarhiivi. Kolmandik kogust on pühendatud vene moekunstile, ülejäänu jaguneb Prantsusmaalt, Inglismaalt ja Hispaaniast, kuid ka Türgist ja Lõuna-Ameerikast pärit leidude vahel. Tänaseks ühe maailma suurima vene ajaloolise kostüümi erakogu omanik on avaldanud ligi 40 (sh tõlked) moeajalooteemalist raamatut, produtseerinud mitmeid dokumentaalfilme, töötanud õppejõuna ning arendanud erinevaid moeprojekte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles