Fotonäitus "Vana ja uus Eesti kaasaegses arhitektuuris"

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotonäitus "Vana ja uus Eesti kaasaegses arhitektuuris"
Fotonäitus "Vana ja uus Eesti kaasaegses arhitektuuris" Foto: Kultuurikava.ee

Eesti kaasaegse arhitektuuri põnevamaid ja rahvusvaheliselt tunnustatud objekte tutvustav fotonäitus koondab kokku sellised Eesti arhitektuurimaastiku lipulaevad, mille puhul arhitektide ülesandeks on olnud ühendada vana ja uus nii, et vana oleks väärtustatud ja uus kannaks selgelt tänase päeva iseloomu. 

Näitusel esindatud objektid: Tartu Ülikooli Narva Kolledži hoone (arhitektid Siiri Vallner, Indrek Peil ja Katrin Koov, Kavakava), Fahle Maja (KOKO Arhitektid), Eesti Meremuuseumi Lennusadam (KOKO Arhitektid), Tallinna sünagoog, Rotermanni kvartali uus ja vana jahuladu (Hanno Grossschmidt) ning laudsepa töökoja hoone (KOKO Arhitektid), Kukemõisa talu Järvamaal (Emil Urbel), Pärnu kesklinna koolide võimla (Siiri Vallner, Kaire Nõmm, Katrin Koov, Kavakava), Hotell Telegraaf (Martin Aunin), Koidula tänava korterelamu Tallinnas (3+1 arhitektid), Eesti Panga galerii (Urban Mark), De La Gardie Kaubamaja (Andres Alver, Tiit Trummal, Tarmo Laht), Viljandi riigigümnaasiumi hoone (Salto).

Näitus jääb Arhitektuurikatlas avatuks 30. oktoobrini - näituse lahtiolekuajad on aga seatud nii, et seda oleks eriti mugav vaatama tulla pärast tööpäeva: väljapanek on avatud tööpäeviti kl 18-21 ning laupäeval ja pühapäeval kella 12.00 kuni 16.00. 

Varem on väljapanekut näidatud arhitektuurihuvilisele publikule Londonis, New Yorgis ja Helsingis. Detsembris 2014 rändab näitus seoses eesti kultuuri päevadega Nantes’i Prantsusmaal, nii et kuni oktoobrini on ainus võimalus kõnealust fotonäitust Eestis vaadata.

Näitus on valminud kultuuriministeeriumi, Eesti Kultuurkapitali, KOKO arhitektide, Produktsioonigrupi, Londoni Eesti Suursaatkonna, Helsingi Eesti Suursaatkonna, Eesti Arhitektide Liidu ja Eesti Arhitektuurikeskuse koostöös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles