Valestiparkijatele tehti Tallinnas üle 1,5 miljoni krooni trahvi

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiilne parkimine.
Mobiilne parkimine. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Selle aasta seitsme esimese kuuga tehti valesti parkinud sõidukijuhtidele trahve kogusummas mõned tuhanded üle 1,5 miljoni krooni, mis on võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 340 000 krooni enam.


Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul kasvavad trahvisummad teisaldatud sõidukite juhtidele aasta-aastalt, kuid linna eesmärgiks ei ole kunagi olnud mitte trahvisummade kogumine vaid inimeste korralekutsumine, sest tihtipeale hakatakse mõtlema alles siis, kui tuleb ise kukrut kergendada.

«Paistab küll niiviisi, et ega liiklusmärk maksa väga paljudele sõidukijuhtidele suurt midagi ja pole vast erilist mõtet rääkida ka pealinna parkimiskultuurist, sest see jätab kohati tõsiselt soovida, seda saab meist igaüks igapäevaselt omal nahal kogeda,» lausus Mutli.

«Trahv on üks kindel regulatsioonivahend, mis mõju avaldab, kuid tundub siiski, et teatud rühm valestiparkijaid on kahjuks isegi selle meetme suhtes vähetundlikud.»

Kui mullu teisaldati esimese seitsme kuuga 4278 sõidkit ja trahvide kogusumma oli 1 195 243 krooni, siis selle aasta seitsme kuuga teisaldati tervelt 2326 sõidukit rohkem, ehk siis 6604 sõidukit ja trahve määrati 337 345 krooni enam ehk 1 532 588 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles