Fotod ja video: vanalinnas avas uksed legendaarne Kaarmanni pood

Tallinncity kontrollkahvel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ärimees Auri Hakomaa äratas vanalinna legendaarse poe uuele elule parimate paladega tippkokk Emmanuel Wille ehk Manu köögist.

«Kaarmanni deli lihavõileiba proovimata pole sa õiget Eestit üldse näinudki!» teatab resoluutne ingliskeelne tagasiside Kaarmanni poekese eestoas asuva söögikoha seinal. Delist saab teele kaasa kahmata tänavatoitu: toekas ja mahlakas lihavõileib maksab kõigest 4.80 ning täidab keskmise sööja kõhtu rohkem kui küll. Turistide seas tekitab elevust ka leivatasku mulgikapsaga, ka väikse napsu saab kuiva kurguga möödakäija võtta.

Poodi sisenejat tervitab lai lett kõikvõimaike delikatessidega tippkokk Emmanuel Wille köögist: ka kehvemate oskustega perenaised saavad siit kogu õhtusöögiks vajamineva kaasa osta, tarvis läheb vaid soojendamist. Kes aga koduni oodata ei taha, saab sealsamas poes ostetud toitu soojendada. Suupisteks Manu hõrgult marineeritud seened, krõmpsuvad kurgid, mõnusa mekiga oliivid ja kui tellijal tarvis, lubab Manu isiklikult hoolitseda kundede ka kõige ekstravagantsemate õhtusöögisoovide eest.

Muidugi ei puudu ka esmastarbekaupade lett, valik puu-ja juurvilju ja kodumaine mahetoodang, näiteks on saadaval Eesti parimaks mahetooteks valitud Urvaste kama. Hinnad on Kaarmannis küll odavkettidega võrreldes veidi kallimad, kuid püsikundedele tehakse erinevaid soodustusi.

Poe looja Auri Hakomaa rääkis, et Kaarmanni pood ärkas ellu vanalinlaste vajadustest - tarvis oli üht toredat toidupoodi. «Tagasiside on olnud väga hea, inimesed tänavad,» rääkis Hakomaa. Vaata videot ja galeriid!

Kaarmanni pood (Raekoja kõrval, Vanaturu kael 8)

Avatud

E,T,K kell 8-00

N,R,L,P kell 8-02

Kaarmanni deli

Avatud

E,T,K kell 11-00

N,R,L,P kell 11-02

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles