Tallinna keskkonnaamet: linnarebaseid ei tohi toita

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toitu noriv rebane Saaremaal Harilaiul.
Toitu noriv rebane Saaremaal Harilaiul. Foto: Raigo Pajula

Viimasel ajal on Tallinna keskkonnametile laekunud teateid rebastest Kakumäel, kes luusivad aedades ja tänavatel ning ei karda inimesi ega koeri.

Kuna tegemist on kirjelduse järgi ilusate ja tervete loomadega, kes üldjuhul peaksid inimest pelgama, on ilmselgelt rebaste julguse taga hõlptoit, mille inimesed teadmatult või teadlikult loomadele jätavad. «Paneme kõikidele Tallinna metsasemate asumite elanikele südamele, et metsloomi ei tohi toita,» rõhutas Tallinna Keskkonnaameti juhataja asendaja Relo Ligi.

«Tihastele toidupalli akna taha riputamises ei ole midagi halba, aga metsas elavatele imetajatele ei tohi kindlasti hõlptoitu jätta, samamoodi nagu ei tohi toita ka veelinde. Metsikuid loomi toites teeme nad meist sõltuvaks, mis iseenesest on juba halb, lisaks võivad metsloomad ka inimesi vahetult ohustada, seetõttu on parem, kui metsloomad elavad oma elu ja hoiavad inimesest eemale.»

Tallinna keskkonnaamet soovitab, mida teha, et rebased ja kährikud aeda ei tuleks: ära toida metsloomi; anna lemmikloomale toit ette korrapäraselt ja ära jäta poolikut söögiportsu õue; komposti tee kinnises kastis; vaata, et jäätmemahuti kaas oleks korralikult suletav ja alati kinni; selgita ka naabrile, et linnades ja asulates metsloomi ei tohi metsloomi toita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles