Konfutsiuse Instituudi sünnipäeval saab poseerida Hiina keisrina

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Ülikooli Konfutsiuse Instituudis tähistati Hiina uusaasta saabumist.
Tallinna Ülikooli Konfutsiuse Instituudis tähistati Hiina uusaasta saabumist. Foto: Toomas Huik

Laupäeval, 27. septembril kell 12–17 täidavad Tallinna Ülikooli sisehoovi Hiina kultuuri sündmused. Toimuvad värvikad ja eksootilised muusika- ja tantsuetteasted ja põnevad õpitoad. Lisaks uutele teadmistele ja elamustele saavad külastajad poseerida fotograafile Hiina keisri rõivastes, tuntud Hiina kultuuritegelasena või Konfutsiuse endana.  

Sündmusega tähistatakse maailma esimese Konfutsiuse Instituudi loomise 10. aastapäeva ning Tallinna Ülikooli juures tegutseva Konfutsiuse Instituudi 4. sünnipäeva.

Konfutsiuse Instituut tegeleb hiina keele ja kultuuri õpetamisega, jagab teavet õppimisvõimaluste kohta Hiinas ning vahendab stipendiume. Samuti edendab koostööd Eesti ja Hiina Rahvavabariigi vahel.

Konfutsiuse Instituut on ülemaailmsesse Konfutsiuse Instituutide võrgustikku kuuluv hiina keele ja kultuuri keskus, mille peakorteriks on Rahvusvaheline Hiina Keele Nõukogu (Hanban).  Maailmas tegutseb ligi 440 Konfutsiuse Instituuti, mis toimivad koostöös välisülikooli ja Hiina ülikooli vahel. Tallinna Ülikooli juures tegutseb Konfutsiuse Instituut alates 2010. aasta sügisest.

Konfutsiuse Instituudi sünnipäeva avavad 27. septembril kell 12 Tallinna Ülikooli sisehoovis Tallinna Ülikooli Konfutsiuse Instituudi direktor Mikk Kasesalk ja Hiina Rahvavabariigi suursaadik hr Qu Zhe. Järgnevad muusikalised ja tantsulised etteasted, õpitoad, näitused ja meelelahutuslikud ettevõtmised. Konfutsiuse Instituudi sünnipäeval jagub põnevust nii lastele, koolinoortele kui ka täiskasvanutele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles