Aas: linnahalli osas on teatud arenguid

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnahall.
Tallinna linnahall. Foto: Mihkel Maripuu

Abilinnapea Taavi Aasa sõnul on linnahalli rekonstrueerimise osas toimunud teatud arengud, kuid tulemustest olevat veel vara rääkida.

«Tõesti, on olnud teatud arenguid. Kas need arengud jõuavad ka fikseeritud kokkulepeteni ja kas nendel kokkulepetel ja täiendavatel partneritel ka mingi tulemus on, seda on täna veel vara öelda,» ütles Aas.

«Aga mul on tõesti hea meel, et me oleme leidnud endale ühe võimaliku täiendava partneri Tallinna Sadama näol, kes on selle piirkonna arengust samamoodi huvitatud kui meiegi. Täna oleks natuke vara öelda, et see kõik ongi lõplik ja saabki sellise lahenduse. Ma ei tahaks sündmustest ette rutata. Aga see, et on tekkinud veel huvilisi linnahalli rekonstrueerimise ja kogu selle piirkonna arengu juurde, see on ainult positiivne ja tuleb igal juhul sellele projektile kasuks,» lisas ta.

Tallinna linnavalitsus on renoveerimise järele karjuva linnahalliga juba aastaid hädas olud. 2009. Aasta kevadel suleti lõplikult linnahalli jäähall. Umbes samal ajal hakkasid linnaisad rääkima võimalikest investoritest, kelle seas on ka kosmeetikaimpeeriumi pärija Ronald S. Lauder.

2009. aasta novembris teatati, et uuest aastast suletakse linnahalli kontserdisaal. Viimaseks ürituseks linnahallis jäi loodusfoto konkursi pidulik lõpetamine. Pärast seda on maja olnud avalikkusele suletud, linnaisad on aga andnud selleteemalistele küsimustele põiklevaid vastuseid, kinnitades sealjuures korduvalt, et läbirääkimised investoritega «on lõpusirgel».

Äsja palus linnavalitsus kultuuriväärtuste ametil välja selgitada, kas muinsuskaitse all olevat linnahalli on võimalik jagada kolmeks erinevaks korteriomandiks. Üks korteriomand võiks Aasa hinnangul olla linnahalli saal ja seda ümbritsevad ruumid, teine korteriomand oleks endine jäähall ja kolmas linnahalli peakorpusest mere poole jääv osa. Niisugune lahendus eeldaks uute muinsuskaitse eritingimuste koostamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles