Tallinn kaalub Narva maantee muusikakooli hoone ostu

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna muusikakool Narva maanteel.
Tallinna muusikakool Narva maanteel. Foto: Peeter Langovits

Tallinna muusikakooli rendileping Narva maantee 28 hoones lõpeb aastal 2015. Kuna maja on müügis, kaalub linn selle ostmist.

Varem kaalus linn ka Uuel tänaval asuva Okasroosikese lossi restaureerimist, et muusikakool saaks sinna sisse kolida. «Tõesti Okasroosikese loss linna poolt meile lubati, tehti ära ka projekt, mis maksis päris palju. Nüüd käis õppenõukogus meil abilinnapea Mihhail Kõlvart, kes ütles, et ajad on muutunud,» kirjeldas olukorda Tallinna muusikakooli direktor Kadi Katariina Sarapik.

Kuna ajad ja võimalused on muutunud, käivad läbirääkimised Narva maante hoone ostmiseks. «Esimene sissemakse ei ole veel tehtud,» ütles Sarapik. Sellegipoolest ei kanta Okasroosikese lossi ideed maha. «Tegemist on ikkagi muinsuskaitse all oleva vanalinna majaga, kus on ka veel keskaegne linnamüüri torn. Kui seal krohvi või midagi liigutada ja sealt all tuleb välja fresko või kui seal kuskil põranda alt tulevad luud, siis see teeb sellele remontimisele kohe pluss viis aastat juurde,» selgitas Sarapik, et igasugused üllatused võivad protsessi pikendada.

«Võib-olla me veel kunagi lähme sinna lossi ja siis saab Tallinn endale teise ilusa maja. Praegune prognoos näitab, et jääme siiasamasse» võttis direktor jutu kokku.

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart kinnitas, et linn tegeleb selle küsimusega. «Läbirääkimised hoone omanikuga käivad, aga ühtegi kirjalikku dokumenti pole veel allkirjastatud,» kinnitas abilinnapea muusikakooli direktori sõnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles