Harku rabast päästeti vanem naine

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raba.
Raba. Foto: Priit Pullerits

Eile õhtul kell 16.51 teatati, et Harku vallas Vääna külas on vanem naine rabas ja ei saa tänu soisele pinnasele sealt iseseisvalt välja.

«Naisel oli rabas kaasas laetud akuga mobiiltelefon, nähes, et liikumine on soisel pinnasel keeruline, tegi ta õige otsuse ja helistas hädaabinumbril 112. Alguses tegelesid naise rabast kättesaamisega politseinikud, mõne aja pärast oli vaja ka päästjate ja päästetehnika abi,» teatas Põhja päästekeskuse pressiesindaja Indrek Hirs.

Vahemaa kandva pinnase ja abi vajava naise vahel oli ligikaudu 400 meetrit. Naine oli rabajärve ääres, kuulda olid tema appihüüded, päästeoperatsiooni raskendas soine rabamaastik, mida läbida ja naiseni jõuda oli väga raske.

Kõigepealt proovisid päästjad naist kätte saada sõidukiga, mis on sisuliselt amfiibauto ja mida kasutataksegi just vees või märjal pinnasel. Kahjuks oli rabas lisaks soisele pinnasele ka rägastikku ning päästjad ei jõudnud selle sõidukiga naiseni. Viimaks päästsid naise Nõmme pinnaltpäästjad, kes sõitsid paadiga mööda rabajärve naisele võimalikult lähedale. Kuna paadiga päris temani sõita ei saanud, kahlasid pinnaltpääste varustusega päästjad läbi soise ja mudase raba naiseni, said ta kätte ning toimetasid kuivale pinnasele. Selleks ajaks oli juba pime, päästeoperatsiooni valgustas politsei-ja piirivalveameti helikopter.

«Kokkuvõttes oli tegemist õnneliku õnnetusega. Naine pääses rabas öö veetmisest ning võimalikest tõsistest terviseriketest. Siiski peavad inimesed tegema kõik endastoleneva, et marjul või seenel mitte ära eksida ja ohtu sattuda. Looduses liikudes tasub kindlasti kasutada tuttavaid radu, liiatigi veel rabas, mis oma olemuselt on küllaltki ohtlik ja salakaval. Loodusesse minnes tasub sellest informeerida ka lähedasi, loomulikult võetakse alati endaga kaasa ka laetud akuga mobiiltelefon,» manitses Hirs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles