Galerii ja video: Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia tähistas 95. aastapäeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

 Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia (EMTA) tähistas teisipäeval piduliku aktusega 95. aastapäeva. Sünnipäevanädalal peetakse aga ka suurt Sügisfesti ning aset leiab ka suur vilistlaste kokkutulek.

EMTA rektori Peep Lassmanni sõnul on 95 aastat kõrgkoolile igati väärikas iga. «Tegemist on ju esimese iseseisvas Eestis asutatud ja seni katkematult tegutseva kõrgkooliga, millest tänaseks on saanud tugeva rahvusvahelise konkurentsivõimega muusika- ja teatriharidust pakkuv ülikool. Samas varjutab pidustusi asjaolu, et oleme üks vähestest Euroopa muusikakõrgkoolidest, kellel ei ole oma kontserdisaali,» ütles Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia rektor Peep Lassmann.

«Vaatamata mitmetele olulistele positiivsetele poliitilistele otsustele, nende hulgas 1996. aasta Riigikogu otsus ehitada valmis Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia, Kunstimuuseum ja Eesti Rahva Muuseum, ei ole siiani leitud võimalust meie ehituse 2. etapi ehk saalikompleksi rahastamiseks,» tõdes Lassmann, kelle sõnul loodetakse kooli 100. juubeliks siiski majaehituse 2. estapi valmimist.

EMTA ametlikuks alguskuupäevaks on 28. september 1919, kui Estonia kontserdisaalis toimus avaaktus. Tol hetkel kandis kool nime Tallinna Kõrgem Muusikakool.

Tänavu alustas EMTA-s õpinguid 247 uut üliõpilast. Populaarsemad erialad on lavakunst, helirežii, elektroakustiline looming, jazzmuusika, klassikaline laul ja kultuurikorraldus. Vastu võetud välisüliõpilaste päritolumaad on Jaapan, Hiina, Lõuna-Korea, Suurbritannia, USA, Austraalia, Venemaa, Island, Hispaania, Prantsusmaa, Saksamaa, Soome, Rootsi, Läti, Leedu ja Gruusia. Kokku õpib Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias 711 üliõpilast, neist 103 välistudengit. Kokku on üliõpilasi 20 riigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles