Nägemispuudega noored tutvustasid Tallinnas oma oskusi

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatukogudes on väljas ka punktkirjas raamatud.
Raamatukogudes on väljas ka punktkirjas raamatud. Foto: Elmo Riig

Solarise keskuses näitasid nägemispuudega noored, et ka pimedad inimesed saavad võrdselt nägijatega hakkama nii arvuti kasutamise, jalgrattaga sõitmise kui ka jalgpalli mängimisega.


Rahvusvahelise noortelaagri «Yes we can» teemaks on nägemispuudega noorte võimalus elada täisväärtuslikku elu ning avaliku üritusega soovib grupp tutvustada pimedate elu eripärasid ja vähendada eelarvamust, justkui oleks elu nägemispuudega vaid kaastunnet vääriv, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Laagriliste abil sai proovida punktkirja ja tutvuda nende koduse toimetulekuga. Lisaks valge kepi või juhtkoera abil liikumisele võis proovida ka prille, mis imiteerivad erinevaid nägemispuudeid, kuna vaegnägijate nägemismeel on kahjustunud eri moodi.

«Meie tahame oma üritusega näidata, et nägemispuudega inimesed, üldse puudega inimesed, elavad täiesti tavalist elu, lihtsalt teevad asju natuke teistmoodi ja tavalised inimesed võiksid neist rohkem teada ning neist ka huvituda,» rääkis noortelaagri korraldaja Epp Adler.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles