Tasuta õhtud kasvatasid Vabaõhumuuseumi külastatavust ligi 15 korda

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaõhumuuseum. Kadripäev Pulga talus.
Vabaõhumuuseum. Kadripäev Pulga talus. Foto: Peeter Langovits

Eesti Vabaõhumuuseum pakub praegu eksperimendi korras võimalust õhtuti kella 17-20 muuseumi tasuta külastada, esimese nädala tulemuseks on ligi 15kordne külastatavuse kasv võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Sihtasutuse Eesti Vabaõhumuuseum juhatuse liikme Merike Langi sõnul näitab tulemus selgelt, et pakkumine sai tehtud õigel ajal. «Tallinnas pole kuigi palju selliseid kohti, kus on võimalik linnamelu selja taha jätta ning lihtsalt nautida kaunist loodust ja ajaloolist keskkonda vabalt valitud õhtul peale tööd, kooli ja muid päevaseid toimetusi,» ütles Lang.

«Vabaõhumuuseumi suurel territooriumil leiab igaüks endale meelepärase paiga ja vaate, ning oleme rõõmsad, et inimesed on taasavastanud muuseumi kui mõnusa jalutamiskoha. Kui eelmisel aastal külastas vabaõhumuuseumi kahe septembri nädala õhtutel veidi üle 200 inimese, siis sel aastal vaid ühe nädala jooksul on muuseumisse jõudnud juba üle 1300 külastaja,» lisas ta.

Eesti vabaõhumuuseum on tasuta avatud igal õhtul kella 17-20 kuni 28. septembrini. Kuni kella 18ni on avatud kõik muuseumi talud, samuti Lau pood ja Kuie kool. Kolu kõrts pakub kella 20ni sügisandidest inspireeritud roogasid. Külastajaid ootab ka vahva suvemäng, mille juhendi saab muuseumikassast ning mida saab mängida muuseumi sulgemiseni.

Kõigi tasuta õhtutel muuseumi külastanute vahel, kes annavad tagasisidet arvamuste lehel muuseumi kassas või Facebook’i kaudu, loositakse 1930. aastate stiilis kinkekomplekt Lau poest.

Vabaõhumuuseumi septembri ürituste kavas on seto mihklipäiv 27. septembril.  29. septembril algab muuseumis talvehooaeg, mille puhul on terve päeva jooksul sissepääs muuseumisse tasuta. Infot tasuta õhtute ja ürituste kohta leiab vabaõhumuuseumi veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles