Kristlik perekeskus tutvustab uusi gruppe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna perekeskus paar päeva enne avamist.
Tallinna perekeskus paar päeva enne avamist. Foto: Peeter Langovits

Tallinna Puuetega Inimeste Kojas (Endla 59) toimub homme, 24. septembril kell 15-17  kristliku perekeskuse infotund, kus tutvustatakse aasta algul avatud perekeskuse senist tegevust ja uusi  gruppe.    

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku esimene perekeskus Tallinnas avas uksed tänavu jaanuaris, veebruaris algas vastuvõtt ka Harku vallas.  Kolmapäevases infotunnis tutvustatakse EELK Perekeskuse senist tööd,  meeskonna liikmeid ning lähituleviku plaane.               

Perekeskustes pakutakse tasuta  psühholoogilise nõustamise teenust, mis leevendab  vähekindlustatud  abivajajatele pikki ootejärjekordi. Samuti tegeletakse kristliku nõustamise ja hingehoiuteenusega, mida seni on pakkunud ainult vaimulikud, nüüdsest aga ka pereteraapia taustaga professionaalid.  Perekeskused on avatud kõikidele Harjumaa elanikele, aga ära ei saadeta kedagi. 

Perekeskuse juhataja Pia Ruotsala teeb poolaasta kokkuvõtte  kliendidest ja nende probleemidest. Keskust külastati 160 korda ning abi on saanud  ligi 300 Tallinna ja Harjumaa inimest. Enim probleeme on olnud laste käitumisraskustega seotud, kuid pöördumisi oli ka paarisuhete,  perevägivalla ja depressiooni muredega.

Perekeskuse vabatahtlik perenõustaja Lii Lilleoja esineb infotunnis teemal „Lasteaialapse häiriva käitumise erinevad põhjused”, kus ta toob lasteaiaõpetajate tähelepanekute põhjal  probleemide võimalikud põhjused ning abistamise võimalused. Perekeskuse vabatahtlik perenõustaja Pille Kolosov räägib koolistressist, koolikiusamisest ja nendega toimetulekust; vabatahtlik  Anneli Nuutinen  tutvustab hingehoiuteraapiat.

Ühtlasi teavitatakse septembris tööd alustanud tasuta  noorte perede ja tüdrukute grupist, kuhu EELK Perekeskus kutsub  14-17-aastaseid tüdrukuid eesmärgiga toetada keeruka peretaustaga  ja traumaatilisi kogemusi omavate tüdrukute  arengut nii, et pereprobleemid ei siirduks põlvest põlve. Koos tüdrukutega arutatakse naiseks kasvamise rõõme ja muresid, kuidas kasvada iseendaks ja milline on hea enesehinnang,  minapilt ja kuidas suhtlemisel toime tulla.  Grupp hakkab kogunema EELK Perekeskuse ruumides (Lastekodu tn 6a) kell 18 kord kuus neljapäeva õhtuti,  2. oktoobril, 6. novembril  ja 11. detsembril.

Noortele peredele mõeldud grupitöös vaadatakse muutusi, mis noore pere elus ees seisavad,  sh lapseootus ja sünd, oskust vähendada pingeid ja stressi.  Kohtumised noortele lapsevanematele toimuvad EELK Perekeskuses  kolmapäeviti kell 17.30 kahe kuu jooksul alates  1.oktoobrist 2014.

EELK Perekeskse perenõustamise käivitamise projekti suurrahastaja on sel aastal  Eesti-Šveitsi koostööprogrammi Vabaühenduste Fond ja Kodanikuühiskonna Sihtkapital (KÜSK).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles