Rannavärava mäel mälestatakse Estonial hukkunuid maratonkontserdiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küünalde süütamine Estonia mälestusmärgi juures Rannavärava mäel.
Küünalde süütamine Estonia mälestusmärgi juures Rannavärava mäel. Foto: Marina Pushkar

​Parvlaev Estonia huku 20. aastapäeval korraldatakse Rannavärava mäel mälestusmärgi «Katkenud liin» juures.

Kuue ja poole tunnine kontsert-mantra on pühendatud 27. septembril 1994. aastal juhtunud traagilisele sündmusele, mälestusüritus kestab 27. septembril kella 19.00-st kuni 28. septembril kella 02.00-ni.

Esitatav muusikaline valgus- ja videoinstallatsioon juhindub märksõnadest: vabanemine, lepitus, hingerahu. Lava muusikutega paikneb mälestusmärgi «Katkenud liin» ülemisel tasandil. Vaikne mõtlik muusika kõlab täpselt niikaua, kui kestis laeva teekond. Kontserdi kulminatsioonis juhitakse laserharfiga rohelised laserkiired ülemiselt tasandilt alumise monumendi servale, tekitades õhku virtuaalse muusikalise silla 20 aasta taha.

Suurimast rahuaja katastroofist Eestis – parvlaeva Estonia hukkumisest Läänemere lainetes - möödub 28. septembril 20 aastat. Parvlaev «Estonia» uppus 28. septembri öösel 1994 reisil Tallinnast Stockholmi, põhjustades vähemalt 852 inimese surma.

Aastapäeva tähistamise üritused toimuvad 27. ja 28. septembril, mälestusüritusi finantseeritakse annetuste ja sponsorluse toel. Tallinna linnavalitsus on eraldanud parvlaeva Estonia huku 20. aastapäeva mälestusürituse toetuseks reservfondist 6000 eurot.

Mälestusürituse korraldab MTÜ Memento Mare. Parvlaevakatastroofis hukkunute lähedasi ühendava MTÜ Memento Mare eesmärgiks on hukkunute lähedaste moraalne ja hingeline toetamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles