Virtuaalne linn: tee jalutuskäik Tallinna vanalinnas 3D-rakenduse abil!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vanalinn kruiisilaeva taustal.
Tallinna vanalinn kruiisilaeva taustal. Foto: Peeter Langovits

 Tallinna Linnaplaneerimise Ameti eestvedamisel koostöös linna teiste ametiasutuste ja koostööpartneritega valmis kolmemõõtmeline Tallinna vanalinn. Kolmemõõtmelist linna saad vaadata siit.

Tallinna vanalinna 3D-rakendus hõlmab 121 ha suurusel maa-alal laiuvat linnaruumi. Siin saab vaadata vanalinna hooneid, skulptuure, sepistatud aedu, linnamüüri ja isegi tänavalaternaid. Kõiki eelpool nimetatud objekte on kujutatud sellistena nagu reaalsuses on. Lisaks visuaalsele sarnasusele on õiged hoonete proportsioonid ning nende asukoht. Projekti rahastati Euroopa Liidu struktuurifondidest meetme «Infoühiskonna edendamine» raames.

Virtuaalpilk ulatub vanalinna hoovidesse, vaateid saab nautida nii platvormidelt kui ka õhus ringi lennates. Rakendusest leiab infot hoonete ajaloo, arhitektuuri ja tänapäevase kasutuse kohta, seda nii vanalinnas ringkäike tehes kui vanade fotode, video- ja audioklippide kaudu. Eraldi väärib märkimist laialulatuslik infokiht, mis aitab leida restorane, kohvikuid, hotelle ja teisi vaba aja veetmise võimalusi. Huvipakkuva objektini jõudmisel abistavad ülevaatekaart ja otsing. Reaalsusega kõrvutamiseks on loodud 3D-maailma kõrvale panoraamfotode.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles