Mida kujutab endast lolluse ja enesekindluse piirimail asuv ooteruum?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Thomas Lenden

Von Krahlis esietendub Riina Maidre ja Inga Saluranna stereotükk «Hei, õeke». Tüki tutvustus ütleb, et see on aktiivne passimine sõltumatuse, kokkukuuluvuse, enesemääratlemise- ja eksponeerimise teemadel.

«Hei, õeke» on näitlejate ja etenduskunstnike Riina Maidre ja Inga Saluranna teatraalne ja minimalistlik sõnalavastus. See on nende esimene ühine koostöö, mis sündinud vajadusest mõtestada lahti sotsiaalseid rolle ja minapilte. Lavastus uurib egokeskset loogikat solidaarsuse taustal, räägib üksikisiku mentaliteedist ja karja identiteedist.

Autorid Inga Salurand ja Riina Maidre võtavad iseendaks olemise kokku järgnevalt: «Üks Tartust, teine Tallinnast; üks vanem, teine noorem; mõlemad kombivad kunstimaastiku kumeraid vorme,» seisab tüki tutvustuses. «Üks Von Krahli, teine NO teatri taustaga; mõlemad näitlejad, aga mitte ainult; huvituvad peale laval olemise ka maagiast, kuidas lava tekitada; üks on elanud aastaid PostUgandas, teine hakkab muutuma heliks;  mõlemad tahavad mõistatada; mõlemad tahavad vabadust mitte-öelda; üks naerab, teine nutab; mõlemad muigavad, olles varjatult meeldivad;  käesolev töö näitab nende kohta rohkem kui faktidel põhinev tehtud tööde loetelu.»

«Hei, õeke» on lolluse ja enesekindluse piirimail asuv ooteruum, kus ühtekuuluvustunne on usu küsimus. Austa siin teda, kes ei tea ja usalda teda, kes kahtleb. Joondu. Pooldu. Kao. Monofakt in stereotakt,» ütleb tutvustus.

Esietendus Von Krahli teatris: «Hei, õeke»

Esietendus toimus 23.-24. juunil 2014 Amsterdamis (DasArts / CREA Theater).

Etendused Von Krahli Teatri proovisaalis: 27. ja 30. septembril ja 3., 4.,7.,8. ja 9. oktoobril 2014

Pilet: 12 eurot / 9 eurot (sooduspilet: õpilane, üliõpilane, pensionär)

Piletid müügil Piletilevis ja Von Krahli Teatri kassas (Rataskaevu 10, iga päev kl 9-23).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles