Kõrtsielu Pelgulinnas: baarikaklused, vargused ja lärmavad kliendid

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Forum KiirGrill
Forum KiirGrill Foto: Mihkel Maripuu

Telliskivi 15 asuv kiirsöögikoht-baar Forum KiirGrilli võiks nimetada justkui politsei püsikliendiks- tänavu on söögikoha juurde korrakaitsjaid kutsutud 39 korda, põhjuseks baarikaklused, vargused ja lärmavad kliendid. Just seetõttu otsustas Põhja-Tallinna halduskogu ettevõtluskomisjon korrarikkujate meelispaiga lahtiolekuaega tunduvalt lühendada.

Komisjoni koosoleku protokollis seisab, et ajavahemikus 01.01.2014-14.09.2014 on registreeritud Telliskivi 15 baari juurde 39 politsei väljakutset. Põhjused on kaklused baaris ja selle ees parklas, vargused, baari ukseklaasi lõhkumine, lärmavad kliendid baari juures. Valdavalt on tehtud väljakutseid öisel ajal, kuid ette on tulnud ka hommikusi väljakutseid.

6. augustil käisid mitmed linnaametnikud sealse olukorraga tutvumas. «Kontrollimise ajal Ivan Šahh baaris ei viibinud. Baaris oli 1 klient ja leti taga noormees, kes teatas, et ta ei tööta selles baaris. Rohkem personali kohal ei viibinud,» seisis Põhja-Tallinna halduskogu ettevõtluskomisjoni koosoleku protokollis. Telliskivi tänava ääres baari juures vedelesid koristamata ehituspragi hunnikud ja tagurpidi pööratud välikohviku laud.

Järgmisel päeval tegi Põhja-Tallinna valitsus OÜ-le Good-Bye ettekirjutuse. Kuna varasemaid ettekirjutusi ei olnud öölokaal täitnud, teatati, et avaliku korra tagamine on võimalik vaid järgmistel tingimustel: likvideerida koheselt baari eest välikohviku laud ja pingid, lühendada baari lahtiolekuaega kella 23.00-ni ja palgata mehitatud valve, kelle ülesandeks on korra tagamine nii baari sees kui selle ees asuva parkla territooriumil.

Päevad hiljem esitas OÜ Good-Bye Põhja-Tallinna Valitsusele taotluse lahtiolekuaja piirangu peatamiseks, kuna kauplemisaja lühendamine põhjustaks ettevõttele materiaalset kahju. Baari omanik Ivan Šahh väitis taotluses, et avaliku korra rikkumised ei ole põhjustatud baari tegevusest. Ettevõtjale anti kaks võimalust kohtumiseks, et baari tegevust ja avaliku korra tagamist arutada, kuid neid ei kasutatud. Seetõttu otsustatigi mitte peatada OÜ-le Good-Bye tehtud ettekirjutust lühendada baari lahtiolekuaega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles