Postimees Pat (Postman Pat: The Movie)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimees Pat (Postman Pat: The Movie)
Postimees Pat (Postman Pat: The Movie) Foto: Kultuurikava.ee

Täispika kogupere joonisfilmiga „Postimees Pat“ („Postman Pat: The Movie“) saabub meie kinodesse Briti postiteenistuse kuulsaim töötaja Pat ja tema kartmatu kass Jessy. Samanimeline joonissari on Briti telekanalil BBC jooksnud juba kolm aastakümmet ning postimees Pati võiks nimetada tuntuse poolest lausa „Briti posti James Bondiks“!



Sõbralik ja kõigi poolt armastatud kirjakandja tegeleb oma lemmiktööga ja elab rahulikku elu ühes vaikses väikelinnas. Aga ühel heal päeval osaleb Pat rahvustelevisiooni korraldatud talendikonkursil, kus selgub, et ta pole lihtsalt eeskujulik postiljon. Mees lummab oma lauluga nii žürii kui ka televaatajad ning pääseb edasi finaali!



Paraku ei too au ja kuulsus vaid õnne. Koheselt tekivad kadestajad ning rivaalid on valmis kõigeks, et Pat finaalis kaotaks. Justkui sellest veel vähe oleks, otsustab postkontori juhtkond, et ajutiselt asendab Pati tema järgi loodud robot «Patbot 3000», kelle abiliseks on kass «Jessbot». Talendikonkursi finaali lähenedes ägenevad ka intriigid, Pat ise aga hakkab mõistma, et raha ja kuulsus võivad jätta ta ilma kõige tähtsamast – armastavast perest, sõpradest ja lugupidamisest, mille ta on oma kohusetundliku tööga saavutanud.



Nagu kõik paremad animatsioonid, jõuab ka lõbus, põnev ja õpetlik “Postimees Pat” ekraanile sulaselges eesti keeles. Eraldi tõstaks tegelastele oma hääle kinkinud staaride seast esile kaht meest, kes tuntud hoopis muul alal: nendeks on Karl-Erik Taukar ning kunagisest lapsnäitlejast muusik, saatejuht ja kirjanik Mihkel Raud, kelle töö selle filmi juures annab alust loota, et nad ka tulevikus suuri ja väiksemaid animatsiooni-sõpru rõõmustama tulevad. Lisaks mainitud musikaalsele tandemile teevad filmis häält Margus Jürisson, Tarvo Krall, Kristiine Truu, Kristi Aule, Andrus Kasesalu, Andres Liivak, Pille Minev ja paljud teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles