Otsides valgust (Otsides valgust)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Miks maailm on selline? Kas keegi on selle loonud? Miks meie siin oleme? Kindlasti oleme kasvõi kord elus taolisi asju endalt küsinud. On meil üldse kunagi lootust tõde teada saada?


Filmi kangelane Raivo Hein usub teadusesse. Ta on edukas hobiastronoom, avaldanud oma kosmosepilte, andnud neist välja raamatu, korraldanud näitusi. Ta armastab kosmost, tal on sellega eriline side. Et oma ihaldatud objektile lähemale saada on ta registreerinud end Virgin Galacticu SpaceShip kosmoselennule. Paraku on ettevalmistused võtnud oodatust rohkem aega ja pannud ta kannatuse proovile.


Filmis arutlevad astrofüüsikud, filosoofid, usumehed, skeptikud ja romantikud ning Raivo ise – mis on see tõde. Kas püha kolmainsus on Isa, Poeg ja Püha Vaim või Teadus, Tõestus ja Fakt? Universumil on aga ilmselt ükskõik, mida me siin arvame ja kõik ponnistused teda mõista annavad meie elule vaid tragöödialikku väärikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles