Kinoteater esitleb: Kaota mu naine ära ehk mis tunne on olla mustkunstnik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinoteater esitleb: Kaota mu naine ära ehk mis tunne on olla mustkunstnik
Kinoteater esitleb: Kaota mu naine ära ehk mis tunne on olla mustkunstnik Foto: Kultuurikava.ee
„Kaota mu naine ära ehk mis tunne on olla mustkunstnik“


Kinoteatri uus lavastus heidab pilgu müstikaga kaetud elukutse – mustkunstniku – argipäeva. Päris sellise nurga alt pole mustkunsti telgitagustest ilmselt kusagil maailmas räägitud.



See pole mustkunstietendus. See pole ka tavaline stand-up, vaid kuulub pigem žanri comedy magic, kus saab nii nõidust kui ka nalja. Igal juhul saab vastatud palju küsimusi, mis publikul tavaliselt tekivad. Näiteks.



Kuidas ta seda trikki teeb? Mis on maailma vanim trikk? Kuidas pekkiläinud trikist välja tulla? Kas publikust võetavad vabatahtlikud pole tõesti kokku lepitud? Mis värk nende loomadega üldse on? Kas tuvid kõike täis ei lase? Mitu jänest tal on?



Lavastus põhineb mustkunstnike Meelis Kubo ja Charleka ehk Karl Eelmaa kogemustel oma ametis, mis on tegelikult nende elustiil, sest trikke harjutatakse ka õhtul väljas käies ning kodus vaadatakse pereliikmetest loomade järele.



Etendused toimuvad 11., 12. ja 31.  oktoobril ning 24., 25. ja 26. novembril kell 19.30 Kanuti Gildi SAALis.



Lavale astuvad mustkunstnikud Charlekas ja Meelis Kubo, lavastavateks taustajõududeks on Paavo Piik, Paul Piik ja Henrik Kalmet.



Kinoteater on sõprade rühmitus, kes teeb teatrit väljaspool teatrit. 2011. aastal alustati lavastusega "Püstijalukomöödia", milles vennad Kalmetid, Jörgen Liik ja Kaspar Velberg naerutasid publikut eestikeelse stand-up'iga. Eelmisel hooajal toimus poliitilis-teatraalne "Manifestide" sari ja mängiti  Piret Krummi ja Katariina Tamme pihtimuslikku estraadi "Võidab see, kellel on kõige hullem mees".



Jälgi uudiseid: www.facebook.com/kinoteater

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles