Piinatud laps on endiselt intensiivravis, tema ema vahi all

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lastehaigla
Tallinna lastehaigla Foto: Toomas Huik

Möödunud nädala Tallinna lastehaiglasse toodud piinamisjälgedega kahe ja poole aastane tüdruk on endiselt intensiivravi osakonnas, tema ema ja tolle elukaaslane on piinamise kahtlusega vahi all.

Riigiprokuratuuri avalike suhete osakonna juhataja Kadri Tammai sõnul on lapse ema ja tema elukaaslane üle kuulatud ning nad on saanud ütlusi anda. «Praegu on algatatud kriminaalmenetlus piinamist käsitleva paragrahvi järgi, kuid paragrahv võib uurimise käigus muutuda,» ütles Tammai Tallinncityle.

Tallinna lastehaigla kommunikatsioonijuhi Tiina Eieri sõnul on laps endiselt raskes seisundis, kuid täpsemaid andmeid tema tervise kohta ei saa haigla avaldada. Tallinncityle teadaolevalt viibib laps endiselt intensiivravi osakonnas.

Eelmisel kolmapäeval sai politsei lastehaiglast teate, et sinna on toodud kahe ja poole aastane tüdruk, kellel on silmaga nähtavad vigastused.

Kuna arstidel oli alust kahtlustada, et need vigastused võisid tekkida sellest, et last on löödud, siis anti sellest politseile teada ja järgmisel päeval peeti kahtlustatavana kinni lapse 22-aastane ema ja tema 32-aastane elukaaslane. Politsei algatas kriminaalmenetluse piinamist käsitleva paragrahvi järgi ning reedel võttis kohus prokuratuuri taotlusel lapse ema ja tema elukaaslase eeluurimise ajaks vahi alla. Politsei andmetel lapse vanemate hingel varasemaid kuritegusid pole. Andmebaas näitab vaid liiklusrikkumisi.

Möödunud nädalal teatavaks saanud juhtum on küll erakordselt jõhker, kuid Põhja prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrichi sõnul kahjuks mitte esmakordne. Tema sõnul pannakse sellise raskusastmega kuritegusid laste suhtes toime mitu korda aastas. Ohvrite vanus ulatub sealjuures paarist kuust kuni hilise teismeeani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles