Video: Savisaar avas Tondiraba jäähalli juurde viiva tee

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avati Tondiraba Jäähalli parklaga piirnev Varraku tänav ja kergliiklustee, mis loob munitsipaalmajade elanikele mugava võimaluse toidupoes käimiseks.

Just nii võttis linnapea Edgar Savisaar selle kokku. «Kui me kohtusime Alvari tänava elanikega, siis inimesed soovisid korralikku kõnniteed, mis viiks toidupoeni, ja nüüd on see soov täidetud,» ütles Savisaar tee avamisel.

Seda, et tegemsit on tähtsa asjaga, näitas seegi, et vahetult enne avamist nühkis üks tänavapuhastusauto paduvihma käes mitu korda terve Varraku tänava üle.

Kui kõned said peetud, jäi ka vihm justkui tellimise peale tunduvalt hõredamaks ning linnapea viis oma kaaskonna jalutuskäigule mööda vastvalminud teed. Lasnamäe linnaosavanem Olga Ivanova aga sai linnpealt korralduse minna mõne kuu pärast uuesti Alvari tänavale ja uurida elanike käest, kuidas nood uue teega rahul on.

Rekonstrueeritud tänavalõigu pikkus on 280 meetrit, millele lisandus mõlemale poole sõiduteed rajatud kokku 713 meetrit uut kõnniteed. Kõnnitee rajamise käigus tasandati ja korrastati ka kõnnitee äärne võsastunud tühermaa, rekonstrueeriti kõnnitee vahetus läheduses asuvate tehnovõrkude kaevud ning rajati valgustus. Ülekäiguradadele rajati erivalgustuslahendus ning vaegnägijate tarvis paigaldati braikivid.

Muudeti ka liikluskorraldust - Virbi ja Arbu tänava vaheliselt lõigult likvideeriti sõiduteeäärsed parkimiskohad. Parkimiskohtade likvideerimise kompenseerimiseks rajatakse oktoobrikuu lõpuks uued parklad korterelamute vahelisele alale, ühtlasi rekonstrueeritakse parklate kõrvale jäävad või parklatesse viivad kõnniteed.

Varraku tänava rekonstrueerimisele ning kõnniteede ja parkla rajamisele kulus kokku 700 000 eurot, projekteerisid OÜ Reaalprojekt ja OÜ T-Model ning ehitasid Lemminkäinen Eesti AS ja AS TREF Nord.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles