Fotod: kaitseväe kalmistul tähistati Tallinna vallutamise aastapäeva

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul viidi lilli kaitseväe kalmistule pronkssõduri juurde.

Kell 11 saabus kaks bussitäit Punaarmee veterane ja nende saatjaid. Lilli tõi ka Venemaa suursaadik Eestis Juri Merzljakov. Tugeva vihma tõttu möödus tseremoonia vaikselt ja kiiresti.

22. septembril tähistan osa venekeelsest elanikkonnast Tallinnas traditsiooniliselt nõukogude vägede linna sisenemise aastapäeva pärgade ja lillede viimisega pronkssõduri juurde.

Nõukogude väed jõudsid 22. septembril 1944. aastal Tallinna, kust Saksa väed olid selleks ajaks lahkunud. Pika Hermanni tornis lehvis siis sinimustvalge lipp ning ametis oli Otto Tiefi valitsus.

Nõukogude armee veteranid ja osa venekeelsest elanikkonnast tähistab 22. septembril Tallinna Saksa okupantidest vabastamise aastapäeva. Riigikogu kinnitas samu sündmusi hõlmava päeva 2007. aastal vastupanuvõitlemise päevaks, mil meenutatakse Eesti valitsuse kukutamist ja pealinna hõivamist punavägede poolt, millele peagi järgnes Nõukogude Liidu järjekordne okupatsioon Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles