Patarei vangla muutub suureks kunstiprojektiks

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E.ART.H kunstiprojekt
E.ART.H kunstiprojekt Foto: www.loovkeskus.ee

E.ART.H nimeline näitus on Eesti üks suurimaid kunstiprojekte, mille tulemusena valmib Patarei vangla ruumidesse omanäoline näitus.

Projekti hüüdlauseks on «Earth without art is just eh»* ning selle üks põhieesmärke on võimaldada osalejatel läbi kunsti väljendada oma nägemust lähiajaloost ja tuua see ka kogukonna ette – ühiskonnale vaatamiseks, arutamiseks ja mõtlemiseks. Näituse teostajateks oodatakse loomingulisi inimesi üle Eesti, kelle panuse läbi saab vanglaosa täiesti uue näo.

Võimaluse oma suurepäraseid mõtteid ja ideid vangla ruumides teostada antakse enam kui sajale inimesele. Oodatud on nii grupid kui ka üksikud hinged. Näituse loomisprotsess toimub kahel nädalavahetusel: 27.-28. september ja 4.-5. oktoober.

Sihtgrupiks on kõik, keda antud projekt ning selle temaatika vähegi huvitab. See on harukordne võimalus noortele avaldada oma nägemus ja tõlgendus Euroopa ajaloost. Samuti ka galeriikülastajaile võimalus tutvuda Eesti kunsti tulevikutähtedega.

Kavanditeemasid on kokku 13, mille hulka kuuluvad ka näiteks noorte õpiränne, 100 aastat Esimese maailmasõja algusest, natsism, kommunism, holokaust ning keskkonna- ja kliimasõbralik tehnoloogia. Teemad on suunavad ja kunstnikel on vabadus keskenduda teema ulatuses kas konkreetsele sündmusele või anda oma teosega edasi teemat tervikuna. Täieliku teemade loeteluga saab tutvuda kodulehel.

Enamiku vajaminevatest kunstitarvetest saavad osalejad projekti korraldajate poolt. Pakutakse veidi süüa-juua ning vajadusel kaetakse väljastpoolt Tallinnat tulevate osalejate transpordikulud. Kõik, kes panustavad oma aega ja tahet näituse valmimisse, saavad ka projekti logoga T-särgi. Samuti on kõik osalejad oodatud avamispeole 18. oktoobril ning tänuüritusele 25. oktoobril.

* Maa ilma kunstita on lihtsalt «eh»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles