Marihuaanaäri tõi kolmele mehele vangistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marihuaana
Marihuaana Foto: Reuters / Scanpix

Harju maakohus mõistis neljapäeval 30-aastase Andrei, 26-aastase Andrei ja 41-aastase Romani süüdi suure koguse marihuaana ebaseaduslikus käitlemises ning karistas neid kokkuleppemenetluses erineva pikkusega vangistustega.

Põhja prefektuuri narkokuritegude talituse politseinikud tuvastasid eeluurimise käigus, et 30-aastane Andrei tegeles grupis koos varem kriminaalkorras karistamata Romaniga Tallinnas marihuaana käitlemisega. Uurimisel tehti kindlaks, et Andreil oli grupis keskne roll. Ta pidi hankima narkootikume ja leidma kliendid. Roman täitis aga tema abilise ülesandeid ja pidi üht osa Andrei narkootikumidest enda juures peitma.

Nimelt hankis Andrei tänavu veebruaris kokku ligi 400 grammi marihuaanat, millest umbes 300 grammi peitis ta koos Romaniga tolle Lasnamäel asuva korteri rõdul. Ligi 100 grammi andis ta veebruaris sealsamas Lasnamäel edasi varem narkokuriteo eest karistatud 26-aastasele Andreile, kelle käest politsei vahetult pärast tehingut narkootikumi ka ära võttis. Menetluse käigus tuvastati, et leitud ja ära võetud narkootikumidest oleks narkojoobe saanud ligi pooltuhat inimest.

Kanepi töötlemisprodukti marihuaana puhul loetakse suureks koguseks 7,5 grammi. Sellise koguse ebaseadusliku käitlemisega kaasneb kriminaalvastus ja esmakordse rikkumise puhul vangistus alates ühest kuni kümne aastani.

Maakohus kinnitas süüdistatavate, nende kaitsjate ja ringkonnaprokurör Vahur Verte vahel sõlmitud kokkulepped. Marihuaanat oma rõdul peitnud ja selle vabatahtlikult politseinikele üle andnud Romanile, kes on varem kriminaalkorras karistamata, mõistis kohus kolme aasta pikkuse tingimisi vangistuse sama pika katseajaga.

Narkomüügiahelat kureerinud 30-aastasele Andreile määras kohus vastavalt kokkuleppele kokku viie aasta pikkuse vangistuse, millest varem vangistusega karistamata Andrei peab koheselt kinnipidamisasutuses ära kandma seitse kuud. Temalt ligi 100 grammi marihuaanat müügiks saanud 26-aastane Andrei, kellele see on kolmas kriminaalkaristus, peab koos varasema joobes juhtimise eest mõistetud karistusega ära kandma ligi 3 aasta 4 kuu pikkuse vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles