Galerii ja video: Vaba Lava teatrimaja avas uksed suurejoonelise šõuga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Telliskivi loomelinnakus avas uksed Vaba Lava avarate ja valgusküllaseks muudetud ruumidega modernne teatrimaja.

Maja on varustatud kahe blackbox'i ja Sõltumatu Tantsuühenduse käsutuses oleva tantsusaaliga. Eksisteeritakse kahel tasapinnal, millest oma osa võtab tänavatoidurestoran Foody Allen.

Vabal Lava tegevuse keskmeks on teatrilavastuste kuraatoriprogramm, mille on algavaks hooajaks kokku pannud vene teatriekspert, teatrikriitik, dramaturg ja filmistsenarist Oleg Loevski ja eesti teatriteadlane ja -kriitik, ajakirja Teater. Muusika. Kino peatoimetaja Madis Kolk. Algava hooaja kuraatoriprogrammis esietendub 12 uuslavastust.

Juba avanädalavahetusel jõuavad publikuni kaks Vaba Lava kuraatoriprogrammi lavastust. Neist esimene on täna, reedel, 19. septembril kell 18.30 esietenduv «Alustame algusest» Pulitzeri auhinnaga pärjatud näitekirjaniku Annie Baker´ilt, lavastaja Adrian Giurgea (USA), produtsent R.A.A.A.M. Pühapäeval, 21. septembril kell 19.00 esietendub Mikk Mikiverist, Lavakunstikoolist ja XI lennust kõnelev Ivar Põllu lavastus «Mikiveri tagi», produtsent Tartu Uus Teater.

Külalisetenduse «Õhtud külas Dikanka lähistel: tühistatud» annavad laupäeval, 20. septembril kell 17.30 lavastuskunstnik Dmitri Krõmovi tudengid Moskvast.

Hilisõhtutel on maja avatud muusikasõpradele. Avapeo sisustas Tallinn Music Week, peaesinejaks energiast pulbitsev Ballet School Berliinist ning  laupäeva õhtul ootab publikut Jazzkaar ja lummav Ingrid Lukas, kes esitab koos trummari ja klahvpillimängija Patrik Zossoga värsket elektroonilise puutega loomingut oma peagi ilmuvalt kolmandalt heliplaadilt. Publiku ette astub ka Soome klahvpillivirtuoos, helilooja ja laulja Tuomo koos tähelepanuväärse beatbox’ija Felix Zengeriga.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles